Activitate socio-medicală în laboratoarele Mănăstirii Sucevița

În data de 23 august 2021 Sectorul Social Filantropic împreună Sectorul Medical și de Asistență au organizat o acțiune cu caracter socio-medical în cadrul Mănăstirii Sucevița. La această acțiune, principalii actori au fost elevii școlilor din comuna Bălcăuți coordonați de prof. Petru Șoiman de la Școala Gimnazială Bălcăuți și PC Pr. Cosmin Cucu din cadrul Parohiei Bălcăuți.

Cei aproximativ 35 tineri au participat la activitățile medicale și fitoterapeutice cu caracter social în cadrul Farmaciei Mănăstirești și a Laboratorului fitoterapeutic aparținând mănăstirii Sucevița, unde au sprijinit desfășurarea activităților specifice: recoltarea de produse vegetale, pregătirea produselor pentru prelucrare, ambalarea și etichetarea produselor finite, organizarea produselor în farmacie.

Voluntarii au dobândit noi cunoștințe în domeniul medico-social și au participat activ la o zi din viața mănăstirii. La ora prânzului au luat masa în trapeza mănăstirii.

Mulțumiri aducem prof. Petru Șoiman de la catedra de Educație Fizică și Sport a Școlii Gimnaziale Bălcăuți, PC Pr. Cosmin Cucu, preot paroh în parohia „Acoperământul Maicii Domnului” Bălcăuți, dnei director Liliana Leșan din cadrul Sectorului Social-Filantropic și nu în ultimul rând maicii starețe a mănăstirii Sucevița, stavrofora Mihaela Cozmei.