Activitate pentru protejarea mediului înconjurător desfășurată de către preoții din Protopopiatul Fălticeni

3d120e92-1df2-44d3-8b75-294dfe8ff1e1

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi la iniţiativa Protoieriei Fălticeni, a fost organizată în data de 17 mai, 2021, nouă acţiune de completare a regenerărilor naturale pe o suprafaţă de aproximativ 2 hectare, situată în zona bazinului forestier Băişescu, pe raza comunei Ostra. Datorită faptului că sezonul de primăvară este cel mai potrivit pentru plantare de puieţi, acțiunea s-a desfășurat datorită bunei colaborări dintre Sectorul Agro – Forestier al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, din partea căreia a fost prezent Pcuv. Pr.  Arsenie Rus  – inspector silvic, și Ocolul Silvic Silva Bucovina, reprezentată de către Dl. Ing. Gheorghe Negură, șef de Ocol. 

La această activitate au participat 30 de preoţi din cadrul Protoieriei Fălticeni, prin care s-a reușit plantarea a circa 1000 de puieţi de molid și brad pe o suprafață de teren lipsit sau ocupat parțial de vegetația forestieră,  fiind precedată de rugăciunea de binecuvântare rostită de către părintele protoiereu Adrian Dulgheriu. 

Este pentru a doua oară când acest proiect i-a implicat pe slujitorii sfintelor altare de a ocroti și înfrumuseța natura pentru generațiile viitoare. 

Participanții au fost îndrumați și atent supravegheați de către Dl. Ing. Gheorghe Negură  și personalul silvic, prin care li s-a explicat atât regulile de bază cât și etapele care trebuie respectate la plantarea arborilor tineri, fapt pentru care activitatea propusă și-a atins scopul propus. 

Părintele Protoiereu Adrian Dulgheriu a mulțumit pe această cale Înalt Preasfințitului Părinte Calinic, pentru susținere, încurajare dar mai ales binecuvântarea arhierească pentru a duce la bun sfârșit această acțiune alături de preoții din Protopopiatul Fălticeni, fără de care nu ar fi avut finalitate. Ne dorim ca această frumoasă colaborare să continue prin organizarea unor astfel de activități  prin care dorim să fim luați ca exemplu pentru toți care iubesc natura. Mulțumirea noastră sufletească este că din nou am reușit să fim împreună și să punem și noi umărul ca acolo unde se taie, să fie din nou plantat, pentru a lasă și pentru cei care ne vor urma, tot atât cât și noi am primit. 

Materialul săditor a  fost asigurat de către ocolul silvic care deține și pepiniere proprii pentru producerea puieților de rășinoase.