(Video) Zi de mare sărbătoare în cetatea Sucevei #HramSuceava2022

În ziua de prăznuire a Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, 24 iunie, credincioşii ortodocşi români cinstesc şi sărbătoarea Aducerii Sfântului Ioan cel Nou la Suceava.

Cu acest prilej, în cetatea Sucevei a fost zi de mare sărbătoare: credincioși din toată țara au venit la Catedrala din Suceava, uniți în duh și rugăciune, la hramul Sfântului Ioan cel Nou.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către șase ierarhi, înconjurați de numeroși preoți și diaconi, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala mixtă „Sfântul Ioan cel Nou”, dirijată de părintele Ionuț Lucian Tablan Popescu.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a subliniat felurile de mucenicie din zilele noastre, în legătură directă cu viața celor doi mari sfinți prăznuiți pe 24 iunie.

IPS Părinte Calinic a mulțumit tuturor celor care au participat și au contribuit la frumusețea sărbătorii și, de asemenea, i-a felicitat pe cei ce poartă numele Ioan.

La final, binefăcătorii și susținătorii lucrării Bisericii au primit din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, medalii jubiliare, în semn de prețuire și recunoștință pentru meritele deosebite în promovarea și susținerea valorilor creștin-ortodoxe românești, în contextul împlinirii a 500 de ani de la sfințirea bisericii cu hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe a Mănăstirii Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.