Universitatea de vară MERITO Bucovina, ed. a V-a

În perioada 7-11 august 2023, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Centrul de Dezvoltare Personală și Profesională EduMax și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectoarele Educațional-Teologic și Media și comunicare, organizează cea de-a V-a ediție a Universității de vară MERITO Bucovina.

Evenimentul, organizat în ultimele trei ediții cu binecuvântarea și susținerea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, este unul multidimensional, de învățare experiențială, colaborativă, ce se subsumează parteneriatului instituțional „Creştem comunitatea profesorilor valoroşi” cu Fundaţia Romanian Bussines Leaders, un instrument de conectare a profesorilor cu valorile, misiunea şi viziunea propuse de Proiectul Merito și de comunitatea de profesori ce-l susțin. http://www.proiectulmerito.ro/

La această ediție,  ce se va desfășura la Casa de Cultură a orașului Vicovu de Sus, tema generală a atelierelor de învăţare experienţială şi colaborativă pentru profesori este Profesorul reflexiv, activ şi autonom. Comunități de învățare.

            Modulele propuse:

Profesorul reflexiv, activ şi autonom;
Disponibilități personale în relație cu profesia didactică;
Metacogniție și metacompetențe;
Căutătorii de comori – semantica ludică;
Profesorul activ – construirea comunității de învățare;
Greșeala ca metodă de învățare;
Rezilienţă emoţională şi socială în situații de criză (post-pandemie/război);
Profesorul – branding personal și instituțional;
Memorandum pentru învăţare permanentă;
Managementul carierei, planul de dezvoltare personală.


Competențe complementare personale și profesionale vizate:

  • aplicare a unor metode şi tehnici de predare flexibile, inovative, eficiente, digitale și interctive în activitatea cu elevii;
  • centrare a învățării pe elevi/ centrare a învățării pe profesor;
  • competențe privind metodologia învăţării experienţiale;
  • elaborare a unui plan de dezvoltare personală pe termen scurt/lung;
  • informare şi ierarhizare în termeni proprii a unor valori propuse/susţinute/promovate de o comunitate ce susţine performanţa în educaţie.

Sesiunile se vor desfășura zilnic, în perioada 7-11 august 2023, în intervalul orar 10.00-16.00, la Casa de Cultură a orașului Vicovu de Sus, jud. Suceava.

Formular de înscriere: https://forms.gle/4trqz6HBmXn9ktsdA

Coordonator de program,
prof. Daniela Ceredeev, Laureat Merito 2017, inspector școlar pentru religie