Un strop de sânge salvează o viață

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, joi, 26 mai, la Mănăstirea Putna s-a desfășurat o nouă acțiune de donare de sânge în cadrul parteneriatului încheiat între Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Centrul de Transfuzii Suceava, Fundația Umanitară Nord 2001 și Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”.

Întrucât nevoia de sânge s-a mărit ca urmare a incidenței crescute a intervențiilor chirurgicale, directoarea Centrului Județean de Transfuzie Sanguină Suceava, medicul primar Maria-Antoaneta Pilat, a mobilizat echipa de recoltare necesară deplasării în teren. Doamna doctor Daniela Coriciuc, șeful echipei de recoltare, alături de doamnele asistente Nicoleta Iftime, Lăcrămioara-Maria Petrache, Ionela Iftode, au realizat timp de patru ore recoltarea a câte 450 ml de sânge de la fiecare dintre cei 28 de donatori eligibili.

Începând din 2015, monahii și viețuitorii mănăstirii Putna și-au arătat disponibilitatea de a contribui, prin  donare, la nevoia tot mai mare de sânge, participând fie la campanii organizate în cadrul acțiunilor de binefacere ale Bisericii, fie, oferindu-se voluntar de fiecare dată când cineva necesita o transfuzie urgentă.

Mănăstirea Putna a pus la dispoziție spațiul din cabinetul medical de Medicină de Familie, Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, deservit de medicul ieromonah Sebastian Mircea.

Biserica Ortodoxă Română susține donarea de sânge prin campania „Donează sânge, salvează o viață!”. Proiectul se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.