Un nou volum din „aristocrația tipăriturilor” a fost publicat sub egida Editurii Crimca

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, sub egida Editurii Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a văzut lumina tiparului volumul Răstignirea Împăratului Slavei. Istoria incredibilă și misterul sublim al Sfintelor Pătimiri, semnat de Eugenia Scarvelis Constantinou, Doctor în istoria interpretării biblice al Universității Laval din Quebec.

Realizată în condiții grafice deosibite, lucrarea – așa cum arată Arhid. Conf. Univ. Dr. Alexandru Mihăilă, prefațatorul ediției românești – „discută pe larg fundamentul credinței în Înviere, adică învățătura despre cruce. Fiind absolventă de drept, prezbitera Constantinou este foarte atentă la aspectele juridice din procesul intentat Mântuitorului, la baza legală a executării Lui prin participarea autorităților iudaice și romane. Dar fără răstignire nu este posibilă Învierea. Teologia crucii a fost și pentru cei din vechime, și pentru noi, cei de astăzi, o provocare la adresa logicii. Așa cum scrie autoarea, «creștinii au avut credință în pofida crucii, nu datorită acesteia». Dar înțelegerea contextului crucificării, în special a semnificațiilor teologice vechi-testamentare legate de jertfă, ispășire, blestem, oferă tocmai justificarea principiilor credinței prin asumarea phronemei ortodoxe”.

Totodată, semnalăm faptul că volumul beneficiază de cant tipărit, iar reprezentările iconografice uzitate în acest sens ilustrează ciclul Sfintelor Pătimiri ale Mântuitorului Hristos, sursa de proveniență fiind iconografia Mănăstirii Bălinești, din județul Suceava.

De asemenea, aducem în atenție celor interesați de achiziționarea volumului faptul că acesta va fi livrat cu pungă personalizată, astfel încât să poată fi oferit în dar într-o manieră cât mai cochetă.

Volumul Răstignirea Împăratului Slavei. Istoria incredibilă și misterul sublim al Sfintelor Pătimiri va fi disponibil – începând din data de 27 mai 2024 – pe site-ul oficial al Depozitului de Colportaj al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților (www.arimateea.ro) și la magazinele și librăriile Sectorului Colportaj Bisericesc.

Vă dorim lectură cu mult spor duhovnicesc și intelectual!

Pr. Ciprian Blaga

Consilier eparhial în cadrul Sectorului Cultural