Tinerii ATOS au dăruit alimente unor 30 familii necăjite din satele de la granița româno-ucraineană

Tinerii voluntari din cadrul Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) au împărți acum, în prag de sărbători, alimente la 30 de familii necăjite cu mulți copii, bătrânilor singuri și oamenilor bolnavi, în cadrul Campaniei „Ne pasă! Vă suntem alături! Cu noi este Dumnezeu!”

Este al patrulea an la rând de când tinerii noștri ajung la acești oameni care s-au bucurat enorm de oaspeți și daruri. E tradiție ca înainte de Nașterea Domnului și de Învierea Domnului, tinerii noștri voluntari să cutreiere comuna Mușenița, cu satele Climăuți, Baineț, Vicșani, Băncești și Vășcăuți, localități aflate la frontiera României cu Ucraina, unde trăiesc ortodocși români, ucrainieni și ruși.

Pe lângă daruri, tinerii au colindat și au vestit Nașterea Domnului acestor oameni cu inimă mare. Cu toții am simțit ca o rugăciune lacrimile lor că cineva le-a călcat pragul casei, i-a colindat și le-a adresat o vorbă. Dar mare de la Dumnezeu e să ajungi la peste 90 de ani și să poți încă merge, să vorbești clar, să fii lucid și să mai ai forța să zâmbești. Ne-am bucurat și noi alături de ei. A fost minunat!

Un moment deosebit de emoționant a fost reîntâlnirea cu doamna Geanina și cu cei trei copilași care locuiesc astăzi într-o căsuță nouă, cu bucătărie și baie. Se bucură și o fântână care a dat apă din belșug și în zilele de secetă mare. Dacă vă aduceți aminte, în urma apelului nostru, un om mare, Ciprian, alături de alți oameni inimoși, au făcut această minune pentru familie, cu ajutorul și rânduiala Bunului Dumnezeu.

Campania de ajutorare din această zonă de țară s-a inițiat în anul 2020, alături de doamna Maria Cernovschi și oamenii ei de bine din zona Rădăuți – Siret.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru sănătate și vreme bună! Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților pentru binecuvântare! Mulțumim tinerilor noștri voluntari pentru implicare!

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Pr. Justinian-Remus A. Cojocar