Taina Sfântului Maslu de obște la „Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou”, Catedrala Arhiepiscopală din Suceava

dsc06602

În a treia duminică din Postul Mare, 4 aprilie 2021, începând cu ora 17:00, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, a avut loc Taina Sfântului Maslu de obște. Slujba, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, împreună cu un sobor de preoți, a fost săvârșită pentru primirea harului vindecării trupești și sufletești, precum și pentru dobândirea iertării păcatelor.

La eveniment au participat preoți slujitori de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, clerici din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, precum și stareți și protoierei din cuprinsul eparhiei.

Ierarhul a înălţat rugăciuni către Preamilostivul Dumnezeu pentru sănătatea celor care au fost prezenţi, dar şi a celor ce se află în spitale sau în casele lor, pe patul de suferinţă. Mai mult, Înaltpreasfinția Sa a citit și rugăciuni pentru dezlegare.

În încheiere, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic le-a mulțumit credincioșilor pentru comuna rugăciune și le-a recomandat celor care doresc să aprofundeze înțelesul duhovnicesc al Sfintelor Taine să citească lucrarea Înaltpreasfinției Sale, „Despre Sfintele Taine și Ierurgii”. Ierarhul a subliniat faptul că Sfânta Scriptură arată că cele mai multe dintre minunile vindecărilor au avut la bază o credință puternică.

La final, părintele arhimandrit Serafim Grigoraș, starețul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântare; gândul de mulțumire s-a îndreptat și către cei prezenți la deosebitul eveniment. În plus, şi-a exprimat dorinţa ca săvârşirea Tainei Sfântului Maslu de obşte, în curtea mănăstirii, să devină o tradiţie în perioada posturilor, motiv pentru care Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic a anunţat că această Taină va fi săvârşită din nou în după-amiaza Duminicii Floriilor, pe 25 aprilie 2021.