Sfințirea raclei pentru moaștele Sfântului Iacob Putneanul care vor fi dăruite Mănăstirii Sfântul Dimitrie cel Nou din Middletown, SUA

Marți, 16 mai 2023, la ora 12:00, în biserica Mănăstirii Putna, în prezența soborului mănăstirii, părintele stareț, arhim. Melchisedec Velnic, a sfințit racla pentru sfintele moaște ale Sfântului Iacob Putneanul care vor fi dăruite Mănăstirii Sfântul Dimitrie cel Nou din Middletown, SUA. După așezarea sfintelor moaște în raclă, delegația care va însoți sfintele moaște a plecat în sunetul clopotelor în lunga călătorie spre Statele Unite.

La invitația Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae al celor două Americi, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, în perioada 17 mai – 1 iunie, părintele arhim. Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, însoțit de patru părinți din obștea monahală, se va deplasa în SUA pentru a duce la Mănăstirea Sfântul Dimitrie cel Nou un fragment din sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei. Părticica din sfintele moaște se dăruiește cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic.

Din anul 2020, stareț al Mănăstirii „Sfântul Dimitrie cel Nou” din Middletown, New York, este părintele protosinghel Ieremia Berbec, care mai înainte a făcut parte din obștea Mănăstirii Putna.

monah Ambrozie Gavrilă

Foto: Protos. Timotei Tiron (Mănăstirea Putna)