Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, bucuria copiilor

Scopul nostru? Celebrarea Zilei Internaționale a Copilului printr-o serie de activități cultural-catehetice și artistice, care să fie prilej de bucurie și comuniune pentru copiii din Centrele Ecclesia ale eparhiei noastre și nu numai, promovând în rândul tinerelor generații valorile creștine, într-un mediu plăcut, care să contribuie la conștientizarea ajutorului pe care Sfântul Ioan cel Nou ni-l oferă mereu.

Evenimentul cuprinde următoarele momente momente:

  1. Copilăria într-un cântec – scurt moment artistic susținut de câteva dintre corurile Centrelor Ecclesia, precum și de câțiva soliști, interpretând cântări dedicate Zilei Copilului;
  2. Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului – premiere a proiectelor câștigătoare la nivelul eparhial a Concursului Național Catehetic, ediția a XVI-a (proiectul Suflarea toată să laude pe Domnul, coordonat de Pr. Bogdan Lupăștean-Barfă și de Pr. Adrian Platon; și proiectul Prin cântare și lucrare să-L descoperim pe Hristos în sufletele bătrânilor!, coordonat de Pr. Florin Grigorescu);
  3. Sfântul Ioan cel Nou pictat în suflet de copil – vernisaj de icoane reprezentându-l pe Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava, expoziție coordonată de Asociația Preoteselor Sfânta Elisabeta. La finalul evenimentului, icoanele realizate de copii vor putea fi achiziționate, iar suma astfel adunată va fi oferită în dar familiei lui Emanuel Holca din Parohia Pătrăuți, un băiețel de doar un an și două luni a cărui poveste o veți afla.

Vă așteptăm, așadar, să ne bucurăm împreună, dar și să fim și noi parte la bucuria lui Emanuel de a face primii pași susținându-l în drumul deloc ușor spre vindecare.