Ședința Permanenței Consiliului Eparhial din 14 iulie 2021

comunicat_de_presa

Evaluarea semestrială a protopopiatelor pentru perioada 01.01.2021 – 30.06.2021

Astăzi, 14 iulie 2021, în Sala „Pimen Arhiepiscopul” a Centrului Eparhial Suceava a avut loc ședința Permanenței Consiliului Eparhial, în cadrul căreia a fost prezentat raportul semestrial de activitate al celor cinci protopopiate din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru perioada ianuarie-iunie 2021.

Rapoartele de activitate ale protopopiatelor Suceava I, Suceava II, Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc au fost predate comisiei de evaluare din care au făcut parte Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, în calitate de președinte, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar, protos. Paraschiv Dabija, vicar administrativ, alături de consilierii sectoarelor Centrului Eparhial Suceava.

Expunerea rapoartelor de activitate s-a realizat în fața comisiei. Pentru Protopopiatul Suceava I, raportul a fost prezentat de pr. protoiereu Doru I. Budeanu, pentru Suceava II a prezentat pr. protoiereu Minu Mititelu, pr. protoiereu Ionel Maloș a făcut cunoscut raportul pentru Protopopiatul Rădăuți, pr. protoiereu Adrian Dulgheriu a vorbit despre activitatea Protopopiatului Fălticeni, iar pentru Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc a prezentat pr. protoiereu Aurel Goraș. În expunerea părinților protopopi au fost evidențiate rapoartele de activitate ale tuturor angajaților din cancelaria protopopiatelor.

În cadrul ședinței au fost prezentate și rapoartele individuale ale părinților protopopi pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2021. Au fost aduse în atenție cele mai importante aspecte din activitatea desfășurată pe parcursul celor șase luni, la nivel administrativ, economic, cultural, misionar, social-filantropic, edilitar-gospodăresc, fiecare fiind notat conform realizărilor.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a adresat părinților protopopi evaluați cuvinte de apreciere pentru activitatea depusă împreună cu toți ceilalți colegi din subordinea fiecărui protopopiat, făcând mai multe recomandări menite să sporească eficientizarea activității acestora.

De asemenea, în Permanența Consiliului Eparhial a fost prezentat și înaintat spre aprobare programul pentru „Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal”, eveniment ce se va desfășura la Mănăstirea Putna în perioada 14-18 august 2021.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților