Sărbătoarea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava

Ziua de 2 iunie a fost marcată la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava cu o suită de evenimente religioase și artistice. Astfel că, încă de dimineață,  a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către ierarhii locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar, slujbă la care a participat un număr impresionant de credincioși.

După Sfânta Liturghie, Preacuviosul Părinte Protosinghel Irineu LICHI a fost hirotesit arhimandrit, după care, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oferit Ordinul „Sf. M. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava” pentru clerici și mireni, Ordinul ”Mușatinii”, Ordinul ”Anastasie Crimca” și Diploma cu insignă mai multor personalități și reprezentanți ai instituțiilor publice, ca semn de recunoștință pentru implicarea lor în buna desfășurare a activităților Bisericii.

La orele amiezii, a fost marcat un moment deosebit al hramului, anume lansarea expoziției de fotografie numită „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava – o istorie în imagini de patrimoniu mondial”.

La orele serii, în incinta ansamblului Mănăstirii va fi lansat în premieră filmul documentar „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, film realizat de către Trinitas TV, în colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Biroul de presă

al

Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților