Rezultatele Concursului național de recitare „Glas de copil – Maica Domnului, Darul lui Dumnezeu pentru oameni” ediția I, august 2021

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectorul Cultural și Sectorul Comunicare, Media și Relații Publice, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, a organizat în perioada Postului Maicii Domnului Concursul național de recitare „Glas de copil – Maica Domnului, Darul lui Dumnezeu pentru oameni”, ediția I.

Concursul de recitare și-a propus să aducă în prim-plan literatura religioasă închinată Născătoarei de Dumnezeu, dar și să-i sensibilizeze pe toți participanții iubitori de poezie cu privire la tema abordată, să stimuleze creativitatea privind interpretarea, să contribuie la dezvoltarea capacității de exprimare, precum și la creșterea gradului de implicare în activitățile culturale ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Competiția, la care au trimis materiale video peste 200 de copii și tineri din județele Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Constanța, Covasna, Iași, Neamț, Prahova, Suceava, Vaslui, Vrancea și din municipiul București, s-a desfășurat pe trei categorii de vârstă: preșcolar, primar și gimnazial-liceal.

Au fost acordate 7 categorii de premii și distincții, respectiv: Premiul „Theotokos”, Premiile I, II și III, Mențiuni, Premiul special pentru autenticitate, Premiul special pentru originalitate și diplome de participare.

Comisia de jurizare formată din personalități și specialiști în domeniul literaturii și culturii a punctat fidelitatea față de învățătura de credință, calitatea interpretării, originalitatea, adecvarea poeziei la vârstă, creativitatea și sensibilitatea momentului artistic.

Rezultatele primei ediții a Concursului național de recitare „Glas de copil – Maica Domnului, Darul lui Dumnezeu pentru oameni” pot fi consultate în documentele atașate.

Având în vedere numărul mare al participanților, data festivității de premiere și modalitatea de înmânare a premiilor pentru cei ce nu pot fi prezenți vor fi anunțate ulterior.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților