Procesiunea „Floriile copiilor”

Vă invităm la procesiunea „Floriile copiilor”, în cadrul „Pelerinajului de Florii”, organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților sâmbătă, 16 aprilie 2022, începând cu ora 15,30.

Și e o invitație pe care o adresăm, deopotrivă, copiilor și tinerilor, părinților și profesorilor lor. Familia e „piatra din capul unghiului”. Adevărata Școală și adevărata Biserică încep în familie și se desăvârșesc apoi, în fiecare dintre noi, prin educație.

Copilul învață făcând. Nu doar vorbindu-i despre rugăciune îl vom învăța măiestria și liniștea dialogului cu Hristos, ci îngenunchind împreună cu el, lângă el. Și cât de mare poate fi omul care știe să îngenuncheze lângă un copil!

Am putea să-i vorbim neîntrerupt unui copil despre cât de tare te înalță generozitatea și omenia. Dar dacă mâna lui nu va fi aceea care să ofere pâinea grijii față de cei din jur, experiența lui va rămâne de suprafață.
„Copilul e o icoană pictată de părinți” reiterează Părintele nostru Arhiepiscop. Și ce înaltă demnitate! Și duioasă încredințare! Și dragă responsabilitate!

Să-i ieșim împreună cu ei în cale Blândului Iisus! Pentru că El așa a spus: „Lăsați copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu”. (Luca 18, 16)

Și am putea începe, sau putem continua, chiar din aceste zile. Din sâmbăta lui Lazăr, în Ajun de Florii.

Vă invităm, așadar, la procesiunea „Floriile copiilor”, în cadrul „Pelerinajului de Florii”, vă invităm să-i fim, împreună, lui Iisus bucurie!

Las linkul aici pentru înscriere și confirmare: https://forms.gle/EsvYaxVgEd5fGya56

foto credit: basilica.ro