Prima ediție a Concertului caritabil – DAR spre Înviere

dsc09334_2

Marți, 27 aprilie 2021, în Biserica din incinta Așezământului de Copii „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuți, a avut loc prima ediție a Concertului caritabil de cântări religioase din Postul Mare „DAR spre Înviere”.

Concertul a fost organizat de Sectorul Social Filantropic al Centrului Eparhial Suceava, din inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților și s-a desfășurat în parteneriat cu Fundația Umanitară „Sfinții Ierarhi Leontie și Teodosie” din Rădăuți.

În deschiderea evenimentului, părintele Constantin Oprea, consilier al Sectorului Cultural al Arhipiscopiei Sucevei și Rădăuților, a vorbit despre importanța cântărilor din Postul Mare și tematica aceastora, iar în încheierea cuvântului a adresat un îndemn la milostenie: „În așteptarea Luminii de la sărbătoarea Învierii Domului să ne îmbogățim în credință statornică, în rugăciune, în viețuire curată și totodată, să ne îmbogățim în această perioadă în fapte bune care aduc lumină și pace, bucurie și speranță celor care sunt în lipsuri și nevoi; bucurie celor întristați, întărire celor slăbiți, nădejde celor săraci, mângăiere celor bolnavi, bătrâni, necăjiți și singuri, astfel în cât și ei să simtă că Învierea Domnului Iisus Hristos revarsă peste umanitate bogăția iubirii lui Dumnezeu Cel milostiv.”

În cadrul evenimentului au concertat:

  • Corala ,,Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți”, dirijor dl. OVIDIU FOCA;
  • Grupului Psaltic ,,Dimitrie Suceveanu” al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, dirijior PC Arhid. ILIE LEONTE;
  • Corala eparhială ,,Ștefan Nosievici”, Suceava, PC Pr. protoiereu Ionel Doru BUDEANU;
  • Corala Arhiepiscopală „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” , dirijor PC Pr. LUCIAN TABLAN POPESCU;
  • Corul Așezământului de Copii ,,Sfântul Ierarh Leontie”, Rădăuți – dirijor PC Arhid. George MIRONESCU.

,„Prin concertul DAR spre Înviere dorim să aducem bucuria Învierii Domnului Iisus Hristos, materializată sub formă de daruri care să conțină alimente de bază și pachete cu dulciuri, unui număr cât mai mare copii din mediul rural, proveniți din familii defavorizate, aflați în situația de risc de abandon școlar și ai căror părinți nu au posibilitatea de a le oferi cele necesare traiului. În plus, prin acest demers filantropic, dorim să venim și în ajutorul unor bătrâni bolnavi care nu mai au nici o susținere din partea copiilor și a nepoților, cu un venit din care nu își permit achiziționarea hranei și a medicamentelor.” Protos. Iustin Tănase, consilier al Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Transmiterea live pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și a partenerilor a fost realizată de Expert Music Suceava.

Persoanele care doresc să se alăture acestei inițiative și să contribuie la achiziționarea pachetelor cu alimente, dulciuri și medicamente pentru beneficiarii acestui proiect, o pot face prin donații directe în unul dintre conturile Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

RON: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014
EURO: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110

Pentru mai multe detalii despre acest proiect, puteți apela la numărul de telefon 0756 277 365 – diac. Andrei Mocanu, coordonatorul voluntarilor Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

diac. Andrei Mocanu