Premii pentru elevii suceveni, participanți la Olimpiada Națională de Religie, Cultul Ortodox

În perioada 19-23 aprilie a.c., au avut loc, la Deva și la Arad, etapele naționale ale Olimpiadei Naționale de Religie, Cultul Ortodox.

La această etapă a competiției naționale, județul Suceava a fost reprezentat de 4 elevi din clasele gimnaziale și 9 liceeni și fiecare dintre aceștia a dovedit, încă și încă o dată,  că-și ucenicește frumos devenirea în Școala Bisericii.

Fiii eparhiei noastre s-au remarcat și de această dată, jumătate dintre premiile I naționale (trei note de 10 și un 9,90) din cele două competiții revenind Sucevei. Astfel:

Maria Bruja, din clasa a VII-a, de  la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc, prof. Daniela-Elena Gafiuc-Lehaci;

Maria Acasandrei, din clasa a VIII-a, de  la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, prof. Irina Buta;

Maria Molea, din clasa a XI-a, de  la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, prof. Miriam Leon-Postolache;

Matei Sava, din clasa a X-a, de  la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, prof. Miriam Leon-Postolache.

            Și lista premianților suceveni continuă:

Ana Irimescu, din cl.  a IX-a, de la Colegiul Tehnic Rădăuți, premiul III, prof. Elisabeta Marici;

Geo Velniceri, din cl.  a XII-a, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, premiul III, prof. pr. Florin Hostiuc;

Oana – Cătălina Moloci,  din cl.  a XII-a, de la Colegiul Tehnic Rădăuți, premiu de excelență, prof. Elisabeta Marici;

Teofan Rusu,  din cl. a V-a, de la Școala Gimnazială ,,Ioan Vicoveanu” Vicovu de Jos, premiu special, prof. Rodica Ursachi;

Samuel Ungurean,  din cl. a VI-a, de la Școala Gimnazială Bosanci, premiu special, prof. Tamara-Loredana Bujorean;

Diana-Maria Târziu,  din cl.  a IX-a, de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” Fălticeni, premiu special, prof. Maria Peiu;

Ionela-Narcisa Bodnărescu,  din cl.  a IX-a, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, premiu special, prof. dr. Veronica Anton;

Ioan Onesemniuc, din clasa a XI-a, de  la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, premiu special, prof. Miriam Leon-Postolache;  

Maria-Pulheria Găină, din clasa a XI-a, de  la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, premiu special, prof. pr. Constantin Cârloanță.

Mai mult decât atât, 6 dintre cei 13 elevi din lotul Sucevei, respectiv Maria Bruja, Maria Acasandrei, Maria Molea, Matei Sava, Ana Irimescu și  Geo Velniceri, au obținut și Diplomă și medalie comemorativă a anului 2023 din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Loturile olimpice care au reprezentat județul nostru au fost însoțite de prof. Lavinia Andoni, de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava (elevii de gimnaziu, participanți la competiția de la Deva)  și prof. Mirela Havîrneanu, Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc (liceeni, participanți la etapa națională de la Arad).

„Nu-i chiar o bucurie de fiecare zi ca jumătate din numărul național de premii I la această  etapă a olimpiadei să fie obținute de elevii suceveni, nu-i așa?

Gândul meu recunoscător se înclină în fața acestor copii și tineri ce dovedesc atât de frumos performanța în învățare și în trăirea de fiecare zi a netrecătoarelor noastre valori. Și, deopotrivă, în fața familiilor lor, în care le-a început și li s-a și exersat devenirea, ca și a profesorilor lor coordonatori.

Reiterez, în numele Consiliului Consultativ al disciplinei Religie, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, recunoștința noastră față de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, pentru binecuvântarea și susținerea multiplelor programe și proiecte ce vizează educația pentru performanță și valori și  învățarea continuă în școlile din întreaga eparhie a Sucevei și Rădăuților.

Reasumăm angajamentul și determinarea noastră de a continua aceste activități și de a redimensiona actul didactic astfel încât în fiecare unitate de învățământ să se poată respecta, din perspectiva disciplinei noastre, principiul „școală pentru toți și pentru fiecare”.” (prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru religie, ISJ Suceava)