Prăznuirea Sfântului Cuvios Iov de la Poceaev în comunitatea ucraineană din Municipiul Suceava

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Parohia Ortodoxă Misionară „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Mun. Suceava, str. Zamcei, nr. 39 (comunitatea ortodoxă ucraineană) are bucuria de a vă invita vineri, 28 octombrie 2022, să participați în biserica parohială la Sfânta Liturghie prilejuită de pomenirea Sf. Cuv. Iov de la Poceaev, a cărui icoană cu o părticică din sfintele sale moaște se află în sfântul locaș, prin strădania Înaltpreasfințitului Părinte Meletie, Mitropolitul Bucovinei și al Cernăuților – Ucraina, și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, vrednicul de pomenire arhipăstor al Sucevei și Rădăuților.

Menționăm faptul că mulți dintre credincioșii eparhiei noastre, și nu numai, au o evlavie deosebită atât pentru Marea Lavră a Poceaevului din Ukraina, cât și pentru sfintele moaște ale Sf. Cuv. Iov de la Poceaev și ale Sf. Cuv. Amfilohie sau pentru icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Din cauza vitregiilor vremii și a războiului din Ucraina care ne îngreunează deplasarea la această Lavră, rugăm pe toți cei care au evlavie la Sf. Cuv. Iov să își îndrepte pașii spre biserica Parohiei Ortodoxe Misionare ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel” pentru a se închina la moaștele Sf. Cuv. Iov și a participa la slujbele rânduite, după cum urmează:

Joi.    Ora 17.00 Slujba de Priveghere,

Vineri  Ora 8.00  Acatistul Sf. Iov de la Poceaev, Ceasurile.

          Ora. 9.00 Sf. Liturghie

          Ora 16.30 Sf. Taină a Maslului.”