Parteneriat între Federația Filantropia și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

federatia-filantropia-formeaza-la-suceava-24-de-consilieri-in-domeniul-adictiilor-

Cu binecuvântarea IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în perioada 5-7 noiembrie 2020, în Sala de conferințe a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, s-au desfășurat sesiunile programului de formare „Consilier în Domeniul Adicțiilor”, ținându-se cont de toate măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Oaspeți de la Patriarhie au fost părintele Ciprian Ioniță… , consilier patriarhal, președinte al Federației „Filantropia” și doamnele lector Nicoleta Bobe și Adela Ioana Bontoș. 

Programul de formare profesională „Consilier în Domeniul Adicțiilor” a fost organizat de Federația „Filantropia” a Patriarhiei Ortodoxe Române, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectorul Social și Departamentele Tineret și Adicții. 

Adicția este termenul medical pentru dependență. 

Dependența demolează ființa umană, îi anulează libertatea, o izolează de societate și o îndepărtează de Dumnezeu. Ea se poate manifesta la orice vârstă și, de aceea, trebuie să îi acordăm cu grijă o atenție sporită. Vorbim de dependența de alcool, tutun, droguri, jocuri de noroc, dependența digitală (internet, telefon, jocuri video etc.) și multe altele. 

Scopul cursului a fost acela de a-i îndruma și ajuta pe cursanți să identifice și să înțeleagă fenomenul grav al adicției în toate formele sale de manifestare. Informațiile însușite din sfera socială, statisticile care reflectă o stare alarmantă de fapt, programele de prevenire, consiliere, tratament și monitorizare ce pot fi implementate, studiile de caz, direcțiile de acțiune și posibilele soluții care pot fi salvatoare au făcut parte din agenda cursului. 

Cursul s-a bucurat de o largă participare. Cei 24 de cursanți au fost preoți, asistenți sociali, profesori, cadre medicale, psihologi, specialiști care lucrează deja cu oameni din categorii vulnerabile. 

Programul de formare profesională „Consilier în Domeniul Adicțiilor” este autorizat de Autoritatea Națională de Calificări și certificatul de absolvire obținut de cursanți în urma examenului e recunoscut în România și autorizat de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educației Naționale.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, armata de cursanți va fi chemată, în viitor, să pună serios umărul la zidirea unei societăți mai bune, împreună cu instituțiile abilitate și ONG-urile care activează în domeniul adicțiilor!

 

Foto credit: Federația Filantropia