Parastas pentru Vasile Velnic, tatăl starețului Mănăstirii Putna

Joi, 21 octombrie 2021, la Centrul Eparhial Suceava, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a săvârșit slujba Parastasului pentru adormiții întru Domnul: Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, protosinghelul David Oprea și Vasile Velnic, tatăl arhimandritului Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna și exarh al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Din soborul slujitor au făcut parte preoți și diaconi de la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava – Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”.

În întreaga activitate de dascăl la strană, Vasile Velnic și-a săvârșit lucrarea cu râvnă, smerenie și dragoste, dedicându-și viața Bisericii lui Hristos și dând dovadă de credință statornică și mereu înmulțită. Nu este de mirare că mutarea sa la ceruri s-a săvârșit la Praznicul Adormirii Maicii Domnului, față de care domnul Vasile a avut o evlavie deosebită.

Primul dintre cei zece copii dăruiți părinților Gheorghe și Maria, Vasile Velnic s-a născut la data de 16 decembrie 1929, în comuna Cepleniţa din judeţul Iaşi.

Vreme de aproape de 30 de ani a cântat la strana bisericii din satul Bădeni, comuna Scobinți, iar din 1996 în satul natal Cepelnița.

Ultimii 5 ani din viață i-a petrecut la Mănăstirea Putna, alături de fiul cel mic, părintele stareț Melchisedec, și de obștea care i-a devenit o nouă casă.