„O preafrumoasă pustie” – Vizita Înaltpreasfințitului Părinte Calinic la chiliile pustnicilor din eparhie

photo-2021-04-22-21-43-03_-_copie_2

Grija părintească pe care Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, o poartă nu doar față de călugării din mănăstirile de obște din eparhia pe care o păstorește, ci față de toți monahii, a determinat ca astăzi, 22.04.2021, împreună cu părintele exarh de zonă, Arhimandrit Nectarie Clinci și cu părintele inspector al Departamentului de Colportaj, Arhimandrit Gherasim Curaciuc, să cerceteze și să binecuvinteze chiliile a trei părinți pustnici din zona Lupcina.

Au fost binecuvântate, astfel, chilia părintelui monah Teodosie, cu hramurile „Maica Domnului Prodromița”, „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfântul Teodosie cel Mare”, chilia părintelui ieromonah Dionisie, cu hramurile „Sfinții Trei Ierarhi” și „Sfântul Dionisie Areopagitul” și chilia părintelui monah Casian, cu hramurile „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Sfântul Ioan Casian”.

Acest lucru nu a adus bucurie doar celor asupra cărora s-a revărsat harul binecuvântării arhierești, ci și Arhiepiscopului Calinic care a dorit să arate că este aproape de cei cărora le poartă de grijă nu doar cu duhul, ci și prin prezența Înaltpreasfinției sale. Ierarhul a primit astfel confirmarea pe viu că frumoasa zonă a Bucovinei este, ca și odinioară, sprijinită și pe rugăciunile nevoitorilor retrași la liniște, rugăciuni care, din inima munților se înalță precum focul către cer.

Această vizită pastorală a adeverit acel frumos text din sfintele slujbe care spune că „viața pustnicilor fericită este” (Antifoanele, glasul al 5-lea).

 

Arhimandrit Nectarie Clinci,
stareț al Mănăstirii Sihăstria Putnei și exarh onorific de zonă