O nouă întâlnire de lucru pentru prevenția traficului de persoane

Vineri, 29 martie, la Centrul Eparhial din Suceava, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, a avut loc întâlnirea preoților, lucrătorilor sociali și voluntarilor din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, care au participat în cursul anului trecut la mai multe sesiuni de pregătire în vederea gestionării corespunzătoare a cazurilor de trafic de persoane.

Participanții la curs au învățat cum să recunoască, printre persoanele cu care interacționează zilnic prin natura profesiei lor, persoanele traficate și să contribuie activ la oprirea acestui fenomen. Deasemenea, s-au creat grupuri de lucru care se întâlnesc și fac schimb de informații.

Importanța deosebită a acestor sesiuni de informare este dată mai ales în contextul declanșării războiului din Ucraina, când numărul mare de refugiați care aleg să tranziteze sau să rămână în România a generat situații de criză.

La eveniment au fost prezenți părintele consilier patriarhal Ciprian Ioniță, președintele Federației Filantropia a Patriarhiei Române, doamna Alexandra Mararu, coordonator proiect IOCC, și doamna Claudia Preduț, expertă în problematica traficului de persoane.

Această acțiune vine în sprijinul combaterii traficului de persoane și are ca obiectiv scăderea fenomenului infracțional, în continuare înregistrându-se cifre îngrijorătoare în ceea ce privește victimele, preponderent minore.