Monumentele UNESCO din Bucovina promovate la Fribourg în Elveția 

În contextul Anului Cultural Ciprian Porumbescu, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a răspuns afirmativ invitației Ambasadei României în Elveția și A.C.RO Suisse (Asociația Culturală Româno-Elvețiană) și a participat la cea de-a treia ediție a festivalului „Sărbătoarea Satului Românesc” unde s-au promovat valorile culturale ale județului Suceava.

În perioada 24-26 iunie 2023, la Fribourg, Elveția, s-a derulat un important eveniment cultural de promovare a tradițiilor și culturii românești, precum și a monumentelor UNESCO din Bucovina, în prezența unui însemnat număr de români și elvețieni.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, eparhia suceveană a fost reprezentată de PC. Pr. Constantin Oprea, consilier cultural, care a promovat mănăstirile bucovinene prin oferirea în mod gratuit a unor materiale (pliante și cărți) despre tradițiile românești și patrimoniul de neegalat din regiunea noastră.

Materialele distribuite au fost oferite cu sprijinul mănăstirilor monumente UNESCO din Bucovina și cu grija Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Suceava din cadrul Consiliului Județean.

De asemenea, duminică, 25 iunie 2023, delegatul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în comunitatea românească din Fribourg, la parohia „Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou Basarabov”.

Cu prilejul acestor zile de sărbătoare pentru comunitatea de români din Elveția au mai participat și instrumentiști – membri ai Școlii Populare de Artă „Ion Irimescu” din Suceava, etnologi de seamă, precum și persoane care au transmis simțămintele cântecului și portului popular românesc.

Reiterăm faptul că, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin purtarea de grijă a părintelui nostru duhovnicesc, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, promovează constant valorile culturale și unice ale acestui colț de Rai – Bucovina.

Pr. dr. Constantin OPREA

Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților