Mănăstirile din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților se alătură proiectului caritabil ,,Un Crăciun pentru fiecare”!

afis_spectacol_putna_final_site

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Sectorul Social Filantropic al Centrului Eparhial Suceava, în parteneriat cu Sectorul Exarhat, organizează al doilea concert de colinde în cadrul proiectului caritabil „Un Crăciun pentru fiecare”.

Concertul va fi transmis exclusiv ONLINE de la Mănăstirea Putna, duminică, 20 decembrie 2020, începând cu ora 17:00, pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Trinitas TV, portalul Doxologia, dar și pe pagina de facebook a Mănăstirii Putna și a partenerilor media.

La concert, vor colinda:

  • Grupul Psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților;
  • Grupul Psaltic ,,Eustatie Protopsaltul” al Mănăstirii Putna;
  • Corul Maicilor de la Mănăstirea Cămârzani;
  • Corala ,,Sfântul Leontie” Rădăuți;
  • Corul de Copii și Tineret ,,Fiii Putnei”;
  • Corul ,,Ai lui Ștefan, noi oșteni”;
  • Corul Liceului ,,Ion Nistor” din Vicovu de Sus;
  • Interpreta Alexandra Dan.

„Deși este prima ediție a acestui proiect, ne bucurăm să vedem că tot mai multe persoane sunt alături de noi și ne susțin în demersurile de a finaliza cu bine acest proiect și de a oferi daruri celor 2000 de beneficiari ai campaniei. Suntem la mijlocului drumului. Până acum am reușit să aducem bucurie în sufletele a 460 de copii și 320 de bătrâni din Protopopiatele Suceava II și Fălticeni. Zilele acestea, am intrat în casele lor, le-am văzut bucuria cu care ne-au întâmpinat și speranța cu care ne-au poftit în casă. Lacrimile lor de bucurie sunt adevărate rugăciuni pentru dvs., cei care ne ajutați să la oferim șansa la un Crăciun mai bun. Mai avem de ajuns la 540 de copii și 680 de bătrâni din protopopiatele Suceava II, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc. Avem toată încrederea că, împreună, vom reuși!” – a declarat diac. Andrei Mocanu, responsabilul de proiect din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

„Faptul că acestei inițiative se alătură și corurile mănăstirilor din Arhiepiscopie, arată că acest proiect se face în comuniune, atât cu instituțiile publice, cât și cu personalități ale muzicii populare românești, dar și clerici, monahi și monahii din Arhiepiscopiei, cărora dumneavoastră, cei care aflați despre această inițiativă prin intermediul Televiziunii, sau frecvențelor radio și a rețelelor de socializare, le sunteți alături. Singuri ne-ar fi fost foarte greu să facem acest proiect, dar cu ajutorul dumneavoastră, vom reuși.” – protos. Iustin Tănase – consilierul Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Vă reamintim că în această perioadă, Sectorul Social Filantropic al Centrului Eparhial Suceava, organizează proiectul caritabil „Un Crăciun pentru fiecare”, proiect ce are drep scop achiziționarea unui număr de 2000 de pachete care să conțină alimente de bază, haine și dulciuri, unui număr de 1000 de bătrâni și 1000 de copii din Bucovina.

Cei care doriți să vă alăturați acestei inițiative, o puteți face prin donații directe în unul dintre următoarele conturi ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților:

RON :RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014

EURO: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110

REVOLUT: RO05 BREL 0005 5063 3491 0100

  • De asemenea, se pot face donații și prin mandat poștal la adresa Arhiepiscopiei:

Str. Iancu Flondor, nr. 2, loc. Suceava, Cod 720027, jud. Suceava, România.