Magazin bisericesc „Arimateea – Bucurii pentru suflet” și la Gura Humorului

Sediul magazinului bisericesc așezat sub ocrotirea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din orașul Gura Humorului, care face parte din grupul de magazine „Arimateea – Bucurii pentru suflet”, a fost binecuvântat astăzi, 30 decembrie 2021, de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

Amenajat într-un spațiu retrocedat recent Arhiepiscopiei, magazinul a fost deschis prin implicarea directă a părintelui Viorel Ilișoi, consilier economic în cadrul Centrului Eparhial Suceava, a părintelui Minu Mititelu, protoiereu al Protopopiatului Suceava II, precum și a părintelui Adrian Popa, director al Departamentului de Colportaj.

Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi format din clerici de la bisericile din oraș și din reprezentanți ai Centrul Eparhial Suceava, între care arhimandritul Paraschiv Dabija, vicarul administrativ al eparhiei, ierarhul a sfințit spațiul, amenajat în doar câteva săptămâni, prin ungere cu untdelemn și prin stropire cu apă sfințită.

Magazinul pune la dispoziția credincioșilor, a parohiilor și a mănăstirilor produse și obiecte bisericești necesare împlinirii activității misionare a Bisericii, precum icoane, cărți de cult, veșminte, produse multimedia, consumabile, dar și produse naturiste realizate în atelierele mănăstirilor eparhiei.

La final, Înaltpreasfinția Sa și-a exprimat bucuria de a participa la inaugurarea noului magazin atât de necesar comunității din această zonă și i-a felicitat pe cei care s-au jertfit în această perioadă, ocupându-se de organizarea acestui spațiu care va fi de folos pentru zidirea sufletească și duhovnicească a celor care îi vor călca pragul.

Nu în ultimul rând, ierarhul a anunțat faptul că în luna ianuarie a anului 2022 va avea loc inaugurarea magazinelor bisericești din celelalte protopopiate. „Dorim ca în prima lună a anului să amenajăm astfel de magazine și în Fălticeni și în Municipiul Rădăuți. Să ne ajute Dumnezeu să avem un an mai bun, fără încercări și fără epidemia care pare fără de sfârșit. Vă mulțumim tuturor celor care v-ați implicat într-o formă sau alta și chiar doar cu rugăciunea, pentru că rugăciunea a fost cea care a dinamizat această lucrare de împlinire a acestui deziderat foarte important pentru misiunea și activitatea unei eparhii. Vă doresc ani mulți și buni cu sănătate de la Dumnezeu și fie ca astfel de lucrări misionare să facem cât mai multe în eparhia noastră.”

Irina Ursachi