Luna pădurii a debutat la Ocolul Silvic Bisericesc Ilișești alături de elevii Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din Suceava

Sectorul Agro-silvic bisericesc, în colaborare cu Școala Gimnazială „Ion Creangă”  din Suceava, au organizat joi, 30 martie 2023, o acțiune de împădurire în cadrul evenimentului „Luna pădurii” ce se desfășoară anual în intervalul 15 martie -15 aprilie.

La acțiune au participat două grupe de elevi din clasa a IV-a de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Suceava. Cadrele didactice și copii au dorit ca activitățile propuse cu ocazia ,,Săptămânii verzi” să fie desfășurate în natură alături de cei care îngrijesc pădurea. Acțiunea de împădurire a avut loc la Ocolul silvic Bisericesc Ilișești, ocol care administrează suprafețe de pădure proprietatea unităților de cult din cadrul Protopopiatelor Suceava și Rădăuți.

Elevii au avut ocazia de a planta puieți de molid, sub îndrumarea doamnei ing. Irina Tomescu, responsabilă de regenerarea pădurii în cadrul ocolului.

De asemenea, elevii au primit din partea  specialiștilor din cadrul ocolului informații referitoare la etapele regenerării pădurii, de la producerea puieților în pepiniere și până la atingerea stadiului de masiv al pădurii. Campania are menirea de a conștientiza în rândul tinerilor rolul pe care pădurea îl are prin funcțiile sale economice, ecologice și sociale.

Structurile silvice din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților administrează o suprafață de 16.200 ha pădure, aflată în proprietatea unităților de cult.