Liturghie de noapte în cinstea Sfintei Parascheva – veșmântul Cuvioasei va fi așezat spre închinare în Catedrala Arhiepiscopală din Suceava

Pomenirea Sfintei Cuvioasei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, va fi sărbătorită în chip deosebit la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”. Credincioșii sunt așteptați la slujbele închinate acesteia încă din ziua de 13 octombrie, când, începând cu ora 21:00, va fi oficiată slujba Privegherii. La miezul nopții, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în cinstea Sfintei Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Cu acest prilej, veșmântul Sfintei Parascheva va fi așezat spre închinare în Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, lângă racla care adăpostește moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Sfântul Mare Mucenic ocrotește neîncetat Țara Moldovei, alături de Sfânta Cuvioasă Parascheva, și le este aproape tuturor celor care îi cer ajutorul, oferindu-le sprijin și mângâiere.

Programul liturgic detaliat poate fi consultat AICI.