Liturghie arhierească la împlinirea a 500 de ani de la târnosirea Bisericii „Sfânta Cruce” din Suceava

Duminică, 15 august 2021, Preasfințitul Părinte Dateev Hagopian, Episcop al Bisericii Armene din România, a săvârșit Sfânta Liturghie la Suceava cu prilejul împlinirii a 500 de ani de la târnosirea Bisericii „Sfânta Cruce”. Programul liturgic a început în seara zilei de 14 august, cu Slujba Vecerniei oficiată la Biserica „Sfântul Simeon” din Suceava.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, părintele Mihai Cobziuc, director al Departamentului Minorități și Misiune Culturală, Socială și Identitară din cadrul Sectorului de Misiune Pastorală, a participat atât sâmbătă, 14 august 2021, la Slujba Vecerniei, cât și duminică, la Praznicul Adormirii Maicii Domnului, la Biserica „Sfânta Cruce”, reprezentând Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

La finalul slujbei, părintele Mihai Cobziuc a dat citire mesajului transmis de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic. La rândul său, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, Preasfințitul Părinte Dateev Hagopian, și-a exprimat gândul de recunoștință pentru trimiterea reprezentantului Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, dar și deschiderea către o colaborare rodnică împreună cu aceasta.

La eveniment au participat și oficialități locale, dintre care îl amintim pe domnul Ion Lungu, primar al Municipiului Suceava.

În seara zilei de 14 august, parohia Dărmănești, păstorită de părintele Mihai Cobziuc,  s-a bucurat de vizita domnului deputat Varujan Pambuccian, liderul Grupului Minorităților Naționale din Parlamentul României. În cadrul întrevederii, Corul „Hatna” al parohiei a interpretat mai multe cântece religioase, atât în limba română, cât și în limba ucraineană. La finalul întâlnirii, domnul deputat i-a asigurat pe cei prezenți de susținerea sa în toate demersurile cu privire la activitățile inițiate de comunitate și de reprezentanții acesteia.