„Lecția de 10” – ATOS și Muzeul Național al Bucovinei

foto_4

Membrii Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni, ATOS – care activează în cadrul Departamentului Activități Tineret – Sectorul Misiune Pastorală și Actualitate Creștină al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, coordonat de PC Părinte Justinian Remus COJOCAR, au participat, luni, 22 februarie 2021, la un proiect inedit intitulat „Lecția de 10”.

Educație muzeală – o experiență grozavă pentru tineri la Cetatea de Scaun a Sucevei „Lecția de 10” – un proiect reușit al Muzeului Național al Bucovinei!

În Paraclisul Cetății de Scaun a Sucevei, 28 de tineri împărțiți în două grupe (pentru a respecta regulile pandemiei) și-au îmbogățit cultura generală cu informații inedite despre istoria Moldovei, în general, și a Sucevei, în special.

„Lecția de 10″ a avut următorul cuprins: 10 voievozi, 9 cetăți din Moldova, 8 ctitorii, 7 dregătorii, 6 arme medievale, 5 domnițe, 4 bătălii importante, 3 atacuri asupra Cetății de Scaun.

ATOS aduce mulțumiri Muzeului Național al Bucovinei și doamnei muzeograf Paula Moroșanu de la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Sursa – pagina de Facebook ATOS – Asociația tinerilor ortodocși suceveni