La Centrul Eparhial din Suceava a avut loc Ședința anuală de lucru a Adunării Eparhiale

comunicat_de_presa

În ziua de 27 ianuarie 2024, la Centrul Eparhial din Suceava, a avut loc Ședința anuală de lucru a Adunării Eparhiale, prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

Evenimentul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii, după care, în paraclisul Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou, a fost oficiată rânduiala Tedeum-ului, la care au fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preacuviosul părinte Vicar Administrativ, Arhim. Paraschiv Dabija și autorități locale, precum și membrii Adunării Eparhiale, membrii onorifici ai Adunării Eparhiale și consilierii Centrului Eparhial.

După apelul nominal, în Sala „Pimen Arhiepiscopul” de la Centrul Eparhial, părintele Vicar Administrativ, Arhim. Paraschiv Dabija, a prezentat sinteza raportului de activitate din anul 2023, iar la finalul expunerii a fost vizionat filmul realizat de Sectorul Media și Comunicare, film care prezintă în imagini cele mai importante evenimente care s-au desfășurat în Eparhia Sucevei și Rădăuților. Apoi a urmat ședința de lucru pe comisii, ședința în plen, luări de cuvânt și interpelări.

În cadrul aceleiași ședințe, a fost prezentat bilanțul activității desfășurate în anul 2023, tipărit în albumul aflat acum la cea de-a IV-a ediție, apărut la Editura Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților