Întreită bucurie în ajunul sărbătorii celui Întâi chemat dintre Apostoli

Prilej de sărbătoare și întreită bucurie le-a fost, elevilor Școlii Gimnaziale nr.1, Suceava, ajunul sărbătorii celui Întâi chemat dintre Apostoli.

În dimineața zilei de 29 noiembrie, elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Suceava, coordonați de către domnul prof. Cristi-Gabriel Hurjui, consilier eparhial la Sectorul Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață, au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie în biserica Sfânta Înviere, din Suceava.

 Ajutoare de nădejde în realizarea acestei activități au fost doamna director Gabriela Mihai, domnul prof. Ovidiu-Vasile Vranău, doamna prof. Ștefania Domunco. Apoi, cu brațele deschise și cu bucurie au fost primiți elevii de către părintele paroh Dimitrie Irimia.

Astfel, copiii și tinerii prezenți au avut oportunitatea de a sărbători în chip deosebit Ziua Națională a României și, totodată, pe Sfântul Apostol Andrei, Sfânt Ocrotitor al meleagurilor românești .

Elevii au adus prinosul lor de recunoștință înaintașilor și Ocrotitorului spiritual, purtând straie populare. Darul cel mai de preț al zilei, care a încununat bucuriile pe care fiecare le-a cules din momentele petrecute împreună în sânul bisericii, l-a reprezentat chiar Taina Sfintei Împărtășanii.

Alese povețe și învățături de mare preț despre jertfa înaintașilor, despre unitate, credință, despre dragostea de neam și țară le-au fost insuflate micilor creștini prezenți în mijlocul bisericii. Lecțiile de istorie și poveștile despre eroi, despre țară, tradiții, înaintași, au luat forma rugăciunilor înălțate de sufletele de copil.

Bucuria, nădejdea și speranța au fost simțămintele prezente în sufletele și-n inimile tuturor celor care s-au bucurat de momentele de folos, petrecute în tinda bisericii.

Activitatea s-a încheiat cu vizitarea Catedralei Arhiepiscopale și închinarea la Sfintele Moaște ale Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.

Bianca-Gabriela Roman,
referent Sectorul Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață