II. Roadele campaniei ,,DAR spre Înviere” : alte peste două sute de persoane au primit daruri din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

dar_foto5

Marți și miercuri, a Doua și a Treia zi de Paști, voluntarii Sectorului  Social Filantropic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, coordonați de diac. Andrei Mocanu, au mers în satele bucovinene din protopopiatele Suceava II și Rădăuți și au oferit pachete cu alimente, dulciuri și fructe familiilor defavorizate și cu o situație financiară, materială și socială precară.

Bătrâni singuri, uitați de copii și de nepoți, lipsiți de orice ajutor material și social, dar și copii aflați în situație cu risc de abandon școlar, proveniți din familii defavorizate, se numără printre beneficiarii campaniei „DAR spre Înviere”.

Bătrânii i-au primit pe tinerii voluntari ai Sectorului Social Filantriopi ca pe proprii nepoți, invitându-i în casă și povestindu-le despre cum se pregăteau ei pentru praznicul Învierii Domnului, în timp ce darurile primite le-au ofierit o bucurie aparte.

Copii proveniți din familii defavroziate au primit cu entuziasm, bucurie, recunoștință și mulțumire darurile oferite prin campania „DAR spre Înviere”, iar în prezența voluntarilor, aceștia au scos ouăle roșii din pachete și au ciocnit împreună, bucurându-se de grija arătată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, grijă arătată și prin această campanie.

„Am reușit să fim motivul bucuriei acestor familii defavorizate. Împreună am reușit să ajutăm aceste familii să se bucurie de Învierea Domnului, să le oferim darul nostru  de alimente, medicamente și dulciuri, pentru ca ei să ne ofere darul lor de bucurie: lacrimile de fericire, zâmbetul copiilor, speranța bătrânilor. Încă o dată am arătat că din puțin nostru, punând mână de la mână, am reușit să aducem multă bucurie. Mulțumim tuturor oamenilor de bine care s-au alăturat inițiativei noastre și au contribuit la reușita acestei campanii.”

Protos. Iustin TĂNASE – Consilier al Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.