Festivitatea de Premiere la Școala Gimnazială „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”

Astăzi, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, la Școala Gimnazială „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” am avut bucuria de a organiza festivitatea de premiere a elevilor noștri, marcând astfel un moment important în viața comunității noastre educative. Evenimentul a fost unul plin de emoție în care s-au celebrat realizările și eforturile depuse de elevi de-a lungul anului școlar.

Evenimentul a debutat cu slujba de TE DEUM la care au luat parte un sobor de preoți și diaconi din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, moment de mare emoție pentru toți cei prezenți, urmat apoi de cuvântul de învățătură al Pr. Ionuț Isopescu din cadrul Sectorului Învățământ al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților care a felicitate copiii pentru frumoasele rezultate obținute în acest an școlar la învățătură, a mulțumit părinților și cadrelor didactice pentru implicare, sprijin și colaborarea deosebită. Doamna director Maria Doncean a felicitate deasemeni în cuvântul dumneaei elevii, le-a urat success în noua lor etapă, iar părinților le-a mulțumit deasemeni pentru implicarea lor în actul educativ, filantropic din acest an școlar.

În cadrul ceremoniei, unul dintre cele mai așteptate momente a fost predarea simbolică a „Cheii Succesului” către clasa a III-a. Acest gest tradițional semnifică încrederea noastră în potențialul fiecărui elev de a-și atinge visele și obiectivele, atât pe plan academic, cât și în viața personală. Cheia Succesului reprezintă valorile morale și spirituale pe care le promovăm cu sfințenie în cadrul școlii noastre, fiind un simbol al perseverenței, determinării și credinței.

Elevii clasei a IV-a au avut onoarea de a preda această cheie către colegii lor mai mici. În cadrul unui interviu, doamna învățătoare Viorela Lucescu a transmis un mesaj emoționant: „Predarea Cheii Succesului este un moment simbolic care îmi aduce aminte de importanța educației și a valorilor morale în formarea tinerilor noștri. Le spun mereu elevilor mei că succesul nu este doar despre note bune, ci și despre a fi oameni buni, cinstiți și plini de compasiune. Această cheie este un simbol al încrederii noastre în voi, dragi copii, și al faptului că fiecare dintre voi are puterea de a-și construi un viitor strălucit.”

Atmosfera festivă a fost completată de intonarea unor cântece de bucurie și speranță, interpretate de elevii școlii. Aceste momente muzicale au răsunat în întreaga instituție, aducând un sentiment profund de unitate și comuniune între toți cei prezenți.

Pe lângă predarea Cheii Succesului au fost acordate și numeroase premii pentru excelență și pentru implicarea în activitățile extracurriculare. Fiecare elev premiat a fost felicitat cu căldură, iar munca lor a fost recunoscută și apreciată de întreaga comunitate școlară.

La finalul evenimentului, doamna director Doncean Maria a adresat câteva cuvinte de încurajare și mulțumire tuturor celor prezenți. „Dragi elevi, părinți și colegi profesori, această festivitate este un prilej de a reflecta asupra anului ce a trecut și de a ne bucura de realizările noastre comune. Suntem mândri de toți elevii noștri care, prin efort și dedicare, au reușit să își atingă obiectivele. Mulțumim părinților pentru sprijinul constant și profesorilor pentru devotamentul lor, precum și tuturor colaboratorilor noștri. Să ne bucurăm de această vacanță și să ne întoarcem cu forțe proaspete pentru un nou an școlar.”

Festivitatea s-a încheiat într-o notă plăcută, cu toți participanții savurând o limonadă răcoritoare, fructe și dulciurile copilăriei. Zâmbetul, bucuria, emoția au definit întreaga zi.

Mulțumim Bunului Dumnezeu, Sf. Ioan cel Nou de la Suceava – ocrotitorul unității noastre pentru toate binecuvântările din acest an școlar, dar și celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment special. Felicităm din inimă toți elevii noștri pentru rezultatele obținute. Vă dorim tuturor o vacanță plină de bucurii!

 Școala Gimnazială „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”