Festivalul Internațional Întâlniri Bucovinene – Câmpulung Moldovenesc 21 -23 iulie 2023

La invitația Primăriei Câmpulung Moldovenesc, pr. Mihai Cobziuc, consilier eparhial în cadrul Biroului Relații  cu Minorități al Cancelariei Eparhiale, a participat ca reprezentant al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților la deschiderea Festivalului Internațional Întâlniri Bucovinene.

Cu această ocazie a asistat împreună cu oficialii Consiliului Județean Suceava, Oficiali ai Administrației Regionale de Stat Cernăuți, directorului festivalului dl. Zbigniew Kowalski, la parada grupurilor vocale, trecerea în revistă formațiilor artistice din Polonia, Ucraina, Ungaria, Rep. Moldova, Slovacia și România. La momentul oficial de deschidere, după luările de cuvânt, Pr. Mihai Cobziuc a rostit Rugăciunea Tatăl nostru, bilingv,  în lb. română și ucraineană și a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte CALINIC, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților și mulțumirea față de deschiderea pe care oficialitățile și participanții la festival o manifestă față de tradițiile din Bucovina.

Obiectivul general al festivalului este promovarea Bucovinei, ca model de înțelegere și de colaborare armonioasă prin păstrarea identității culturale. Acest festival urmărește de fapt, prezentarea bogăției cultural- populare bucovinene în manifestarea ei multietnică prin formațiile artistice participante, care prezintă cântecul, jocul, portul și obiceiurile precum și stimularea procesului de formare a conștiinței comunității bucovinene regionale, mai cu seamă în rândul tinerilor și copiilor.