Eveniment medical organizat la Suceava

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, în data de 28 septembrie 2022, în incinta bisericii „Sfânta Vineri” din Suceava, a avut loc o testare gratuită pentru prevenirea cancerului de col uterin. Această acțiune face parte din cadrul proiectului POCU- ONCOPREV- Fii responsabilă de sănătatea ta!

Proiectul este implementat de către Institutul Regional de Oncologie Iași în parteneriat cu Fundația Enable România. Pentru a veni în sprijinul femeilor din Municipiul Suceava această acțiune a fost realizată cu sprijinul Fundației „Anastasie Crimca”.

Unitatea mobilă de screening, dotată cu aparatură și materiale sanitare, a fost amplasată în curtea Bisericii „Sfânta Vineri”, unde peste 70 de femei au primit un consult medical și recomandări specifice.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru buna desfășurare a evenimentului, în mod deosebit părintelui Minu Mititelu, protopop al Protopopiatului Suceava II, părintelui Dumitru Airinei, preot slujitor la Parohia „Sfânta Vineri”, precum și colegelor noastre de la Asociația „Lumină Lină”.

Leșan Liliana, Director Serviciu Îngrijiri la domiciliu