„Din inima artiștilor” pentru Alexandra Cristina – eveniment caritabil organizat de ASCOR

În contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor”, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților continuă să le fie aproape celor greu încercați, atât prin susținerea duhovnicească și spirituală, cât și prin sprijin de ordin material, încercând astfel să le aline durerea. Urmând îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, „Caută să te întâlnești cu Mântuitorul Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, prin slujirea celui în suferință și prin sporită rugăciune.”(Decalogul medicului), Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Suceava a organizat un nou concert caritabil intitulat „Din inima artiștilor”, pentru a veni în sprijinul unei tinere diagnosticate cu osteosarcom parosteal femur stâng.

Evenimentul s-a bucurat de prezența unor artiști consacrați ai muzicii populare și ușoare care s-au alăturat proiectului pentru a dărui publicului momente deosebite, dar și pentru a-i încuraja pe spectatori să contribuie la strângerea de fonduri prin care va fi susținut tratamentul Alexandrei Cristina Popescu.

În seara zilei de marți, 23 ianuarie 2024, în ajunul împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), eveniment prin care poporul român și-a împlinit un ideal istoric prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca Domnitor al Moldovei și al Ţării Românești, oameni inimoși și-au dat mână cu mână pentru a fi alături de tânăra care suferă de o tumoare la piciorul stâng.

Între artiștii care au răspuns afirmativ invitației s-au numărat Cleopatra Stratan și Edward Sanda, Mioara Velicu, Steliana Sima, Elisabeta Turcu Juverdeanu, Elena Merișoreanu, Emilia Ghinescu, Constantin Bahrin, Marioara Man Gheorghe, Valentin Sanfira, Alexandru Brădățan, Grigore Gherman, Marius Zgâianu, Ilie Caraș, Mihaela Apostol, Remus Fandarac, Denisa Gheorghe și Pamfil Roată.

Concertul, moderat de pr. Andrei Mocanu, coordonator al membrilor ASCOR, și de Diana Lungu, interpret de muzică populară, a avut loc în Sala Regatto din incinta complexului Hotelului Mandachi.

Momentul special al serii l-a constituit Hora Unirii, ce i-a adus împreună pe toți artiștii din Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania și Bucovina veniți pentru a susține scopul caritabil al campaniei tinerilor din ASCOR Suceava.

Din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, oaspeții, interpreți din mai multe zone ale țării, au primit în dar câte o icoană cu Sfântul Ioan cel Nou, ocrotitorul Cetății Sucevei.

Evenimentul a reunit iubitori de muzică și oameni cu suflet mare care au donat pentru cazul Alexandrei, înțelegând că orice ajutor poate face diferența între viață și moarte.

Cei care doresc să susțină acest demers filantropic, dăruind din puținul sau mai multul lor, o pot face prin donații în contul:

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Lei – RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014, cu mențiunea „Împreună pentru Alexandra”.

Irina Ursachi