Conferința „Viața – expresia iubirii divine” – nou eveniment ASCOR Suceava

În duminica a VII-a după Paști, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, am avut onoarea de a-l avea în mijlocul nostru pe domnul Șef de lucrări, doctor, medic primar specialist neurochirurg și cadru didactic al Facultății de Medicină și Științe Biologice din Suceava, Andrei Cucu.

Acesta a dezbătut subiecte precum: iubirea de sine, iubirea față de aproapele, iubirea fața de Dumnezeu și comuniunea dintre acestea pentru un echilibru între trup și suflet. De asemenea, domnia sa ne-a vorbit despre o viziune holistică asupra medicinei și a credinței, povestindu-ne câteva momente memorabile trăite lângă pacienți.

Unul dintre gândurile împărtășite este: „Pentru a-i ajuta pe cei de lângă tine, trebuie tu să fii bine cu tine, cu sufletul tău, cu mintea ta, cu trupul tău și doar așa vei reuși să faci bine în jurul tău, astfel ajungând să-L iubești pe Dumnezeu. Să nu uităm: “Omul sădește în lume ceea ce poartă în inima sa.”

După o prezentare amplă, plină de cuvinte cu rod duhovnicesc, domnul doctor a răspuns curiozităților, întrebărilor și nelămuririlor cu multă înțelepciune, răbdare și dăruire, făcând în așa fel încât fiecare să plece acasă cu mintea și sufletul mai liniștite și cu un gând de nou început: “Caut în inima mea nedreptățile pe care încă le țin ascunse acolo. Le iert și le las să plece.”

Vovciuc Andreea
– coordonator al departamentului Pro-Viață, ASCOR Suceava