Cateheză la ceas de vecernie la Paraclisul Fundației Umanitare „Căminul de bătrâni Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava

În această frumoasă perioadă de urcuş duhovnicesc spre marele Praznic al Adormirii Maicii Domnului, luni, 9 august 2021 la  Paraclisul  Fundației Umanitare „Căminul de bătrâni Sf. Ioan  cel Nou” de la Suceava, la ceas de vecernie s-a cântat, potrivit rânduielilor bisericeşti Paraclisul Maicii Domnului. După săvârşirea slujbei Paraclisului, Părintele Arhidiacon Vasile M. Demciuc, consilier eparhial în cadrul Sectorului Monumente, Patrimoniu și Arhitectură Bisericească, a ţinut un cuvânt de învăţătură, un cuvânt de bucurie pentru bătrânii aşezământului.

După ce  a  subliniat semnificaţia acestei perioade de trăire duhovnicească în care ne aflăm, perioadă  de trăire adâncă a însăşi taina mântuirii noastre în Hristos, părintele arhidiacon a arătat că acest timp sfințit reprezintă vremea pregustării arvunei cereşti dăruită de Dumnezeu prin rugăciunile Maicii Domnului care este maica tuturor. În cuvântul său  a subliniat faptul că cea  mai scumpă, cea  mai frumoasă simfonie pentru omul de rând este cuvântul MAMĂ, iar pentru noi, creştinii, Maica Domnului este bucuria celor supăraţi, bolnavilor cercetare este,  celor neputincioşi, precum multora din acest aşezământ, este acoperire şi sprijinire, toiag bătrâneţilor. De aceea cu toţii, în această perioadă este bine şi de folos să aducem rugăciuni de mulţumire pentru toate, pentru că Maica Domnului este mijlocitoare, pentru că Maica Domnului  este  întotdeauna  bucuria celor mâhniţi, acoperirea celor necăjiţi, ajutătoarea celor ce au nevoie de ajutor.

La ceasul de cântare al Paraclisului şi de cateheză a participat semnatarul acestor rânduri, alături de părintele Protosinghel Teofil, soborul de maici ce a dat răspunsul la strană şi bătrânii împreună rugători ai Așezământului nostru. 

Fie primită osteneala fiecăruia spre slava lui Dumnezeu și spre mântuire!

Pr. Nistoroaea Iustin

Director Fundația Umanitară „Căminul de Bătrâni Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava