Bucuria Învierii Mântuitorului Iisus Hristos luminează și chipurile celor aflați în nevoie

Alături de sprijinul pe care îl oferă celor care fug din calea războiului din Ucraina, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților le este aproape, ca de fiecare dată, și familiilor defavorizate, bătrânilor singuri și copiilor sărmani din cuprinsul întregii eparhii.

Și anul acesta, la slăvitul praznic al Învierii Domnului, Arhiepiscopia dorește să sprijine 1000 de familii prin asigurarea câte unui coș cu produse alimentare, cu o valoare totală de peste 170.000 lei.

Pentru a le aduce bucurie și mângâiere celor care se confruntă cu dificultăți financiare și materiale, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Centrul Cultural Bucovina vă invită la cea de-a doua ediție a concertului caritabil „DAR spre Înviere”.

Evenimentul, organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, va avea loc luni, 25 aprilie 2022, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, începând cu ora 17:00. În același timp, acesta va fi transmis LIVE pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Concertul va debuta cu interpretarea unor compoziții specifice sărbătorii Învierii Mântuitorului Iisus Hristos de către Grupul Psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Catedralei Arhiepiscopale din Suceava, dirijat de arhid. Ilie Leonte.

Vor susține momente emoționante și artiști consacrați ai muzicii populare românești, precum Mioara Velicu, Elisabeta Turcu Juverdeanu, Elena Pădure, Constantin Bahrin, Sorin Filip, Lucica Păltineanu, Alexandru Brădățan, Andreea Haisan, Ilie Caraș, Loredana Călin, Emilia Solovăstru, Gabriel Treteag, Alexandra Dan, Dana Dăncilă, Marian Gogan, Rodica Andronic, Nicolae Vieru, Mihai Cotos, Ionuț Țanța, Dinu Croitor, Alexandr Rudyk, Gennadii Kaptar. Totodată, îi vor acompania orchestra și corpul de balet ale Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”.

Din vânzarea biletelor distribuite până în acest moment prin cele cinci Protopopiate ale eparhiei (Suceava I, Suceava II, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc și Fălticeni), au fost pregătite o parte dintre pachete și chiar sprijinite numeroase familii cu produse alimentare.

Arhimandritul Iustin Tănase, consilier eparhial în cadrul Sectorului de Asistență Socială și Medicală, ne-a împărtășit din emoția cu care sunt primiți de fiecare dată făcătorii de bine. „Voluntarii Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, cei care se implică frecvent în acțiunile de întrajutorare a credincioșilor eparhiei, au mărturisit că de fiecare dată au fost întâmpinați cu lacrimi de bucurie în ochii celor care au atât de multă nevoie de sprijin. Când au trecut pragul caselor familiilor greu încercate, au reușit să aducă alinare prin produsele atât de necesare, dar și prin cuvântul bun, printr-o îmbrățișare. Iar pentru noi, organizatorii, este suficient să vedem și să simțim acel zâmbet încărcat cu recunoștință și lumina din privirea copiilor și a vârstnicilor.”

Sfinția sa le mulțumește tuturor celor care, din puținul lor, au sprijinit și vor sprijini această inițiativă apărută din dorința de a aduce bucuria Învierii Mântuitorului în fiecare casă a Bucovinei și de a oferi puțină mângâiere și un mic dar (alimente de bază, încălțăminte și dulciuri) unui număr de 1000 de persoane, bătrâni singuri și copii proveniți din grupuri vulnerabile.

Întrucât mai sunt câteva zile până la sărbătoarea Învierii Domnului şi mai sunt beneficiari care nu şi-au primit darul, vă puteţi alătura acestui demers filantropic donând direct în conturile Arhiepiscopiei, cu mențiunea „DAR de Înviere”:

Beneficiar: ARHIEPISCOPIA SUCEVEI SI RADAUTILOR

RON:  RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014,

EURO: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110,

DOLARI: RO30 RNCB 0234 0370 1091 0004.

Beneficiar: ARHIEPISCOPIA SUCEVEI SI RADAUTILOR

Cod SWIFT: RNCBROBU

CUI 4244814

Sau prin mandat poștal, la adresa: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Str. Iancu Flondor, nr. 2, loc. Suceava, Cod 720027, jud. Suceava, România.

De asemenea, cei care doresc să participe la eveniment, pot achiziționa bilete de la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu, dar și prin intermediul preoților parohi.

Irina Ursachi