Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” a organizat a XV-a Ediție a Concertului Extraordinar de Colinde

Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” a organizat în seara zilei de Luni, 11 Decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, a Cincisprezecea Ediție a Extraordinarului Concert de Colinde. Tot timpul, în jurul sărbătoririi Sfântului ierarh sucevean Dosoftei, Mitropolitul Moldovei de acum 350 de ani, are loc tradiționalul concert de colinde al Asociației.

A fost o seară minunată. Sala Casei de Cultură a fost arhiplină.

185 de copii și tineri au colindat și au vestit Nașterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Ei au fost adevărați ambasadori ai portului popular. Au impresionat atât cu vocile, cât și cu costumele populare, unele vechi de 70-80 de ani, cămeși cusute manual cu mărgele și bundițe.

Au concertat: Corul Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), Corul „Străjerii din Bucșoaia” (ATOS Bucșoaia), Corul „Arpegius” al Școlii Gimnaziale Stulpicani, Corul Clasei a 12-a B de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava și Grupul Psaltic „Macarie Ieromonahul”.

În cadrul evenimentului a avut loc Gala Tinerilor Voluntari ai Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS). 80 de tineri au fost felicitați și premiați pentru implicarea activă la proiectele și activitățile Asociației, în anul 2023. Gala a fost un succes.

În Anul Omagial al pastorației persoanelor vârstnice, „Sărbătoarea Bunicilor” a fost momentul încărcat de emoție din cadrul serii. Bunicii prezenți în sală au fost foarte emoționați la cuvintele copiilor și tinerilor. Lacrimile lor de bucurie au fost rodul mulțumirii că urmașii lor sunt pe calea cea bună, cu privirea ațintită la Dumnezeu, pe care-l iau de mână în viață.

Mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a învrednicit s-ajungem cu sănătate aceste clipe din viața noastră! Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru binecuvântare și încredere! Mulțumim partenerilor și colaboratorilor noștri și nu în ultimul timp tinerilor noștri grozavi!

pr. Justinian-Remus A. Cojocar