Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, joi, 17 iunie, la Mănăstirea Putna s-a desfășurat o nouă acțiune de donare de sânge în cadrul parteneriatului încheiat între Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Centrul de Transfuzii Suceava, Fundația Umanitară Nord 2001 și Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”.

Întrucât nevoia de sânge s-a mărit ca urmare a incidenței crescute a intervențiilor chirurgicale amânate pe parcursul ultimului an, directoarea Centrului Județean de Transfuzie Sanguină Suceava, medicul primar Maria-Antoaneta Pilat, a mobilizat echipa de recoltare necesară deplasării în teren. Doamna doctor Daniela Coriciuc, șeful echipei de recoltare, alături de doamnele asistente Gabriela Lucanu, Lăcrămioara-Maria Petrache, Adriana-Liliana Popescu, au realizat timp de cinci ore recoltarea a câte 450 ml de sânge de la fiecare dintre cei 48 de donatori.

La donare au participat monahi de la Mănăstirea Putna, dar și de la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Mănăstirea Putna a pus la dispoziție spațiul din cabinetul medical Sfântul Mare Mucenic Pantelimon deservit de arhidiaconul Sebastian Mircea, medic de familie.

Biserica Ortodoxă Română susține donarea de sânge prin campania „Donează sânge, salvează o viață!”. Proiectul se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.