Activitate catehetică în Centrul de Tineret Ecclesia al parohiei Duminica tuturor Sfinților, Voitinel II

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, duminică, 6 februarie, a avut loc o nouă activitate catehetică în cadrul comunității de tineret Ecclesia a parohiei Duminica tuturor sfinților, Voitinel II.  

Comunitatea tinerilor din această parohie a fost înființată de către PC Părinte Paroh Ionuț Ciobanu la finalul anului trecut, ca răspuns la invitația venită din partea Sectorului Catehizare, tineret și educație pentru viață al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Activitatea a debutat în noul paraclis al parohiei, aflat sub protecția Sfântului Ioan Rusul, iar gazdele noastre au fost PC Părinte Paroh Ionuț Ciobanu, înconjurat de 20 de tineri liceeni și studenți, în frunte cu domnișoarele Cristina Crăciun și Ana Vilcinschi, coordonatoarele comunității Ecclesia din Parohia Voitinel II. Acești tineri s-au dovedit a fi încântați să cunoască și să trăiască mai mult frumusețea petrecerii timpului liber în spațiul sacru al sfântului locaș.

După ce am inițiat un scurt dialog menit să puncteze anumite aspecte organizatorice, am susținut cateheza cu titlul: Tinerii creștini – comoara neprețuită a Bisericii și a neamului nostru.

În cadrul prezentării catehetice a fost subliniată importanța însușirii virtuților creștine precum dreptatea și răbdarea, virtuți pe care atât Dreptul Simeon cât și Sfânta Prooorociță Ana le-au avut și le-au sporit în viața lor, ajungând la desăvârșire încă de aici de pe pământ, învrednicindu-se de întâlnirea cu Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

La finalul catehezei, tinerii au avut ocazia să participe la o sesiune de întrebări la care s-au oferit răspunsuri și lămuriri, timp în care s-au adus explicații suplimentare cu privire la viața sfinților prezentați în cadrul catehezei și la cum ar putea fi însușite calitățile acestora în viața tânărului și a adolescentului de astăzi, ca unul care își dorește să împlinească voia lui Dumnezeu.

Activitatea s-a încheiat într-o atmosferă de familie, iar bucuria, tihna și pacea care s-au așternut pe chipurile tuturor celor prezenți în sfântul locaș ne-a cuprins sufletele și inimile, aspect care putea fi observat cu ușurință.

prof. Cristi-Gabriel Hurjui

consilier eparhial