Activitate catehetică în cadrul Centrului de Tineret Ecclesia al Parohiei Nașterea Maicii Domnului din Gura Humorului

Joi, 10 februarie, cu ocazia pomenirii Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie la Catedrala Nașterea Maicii Domnului și Sfinții români, Gura Humorului a avut loc o activitate catehetică în cadrul Centrului de Tineret Ecclesia al acestei parohii.

Gazdele acestui eveniment catehetic au fost PC Părinte Mircea Nuțu, împreună cu PC Părinte Emilian Adrian Gavrilean și PC Părinte Nicolae Moroșan, slujitori ai sfintei catedrale humorene. Coordonatorii Centrului de Tineret Ecclesia din Gura Humorului sunt: Dna prof. Livia Țebrean, Dna prof. Maria Șincari, Dna prof. Maria Gavrilean, Dna prof. Luminița Artemie, Dna prof. Iulia Moțoc, PC Părinte Nicolae Moroșan, PC Pr. Ionuț Titianu și PC Pr. Bogdan Cojoleancă, cei care se îngrijesc permanent de organizarea și de buna desfășurare a întâlnirilor catehetice săptămânale de la catedrală.

Activitatea a debutat cu rostirea rugăciunii Împărate ceresc după care Părintele Emilian Gavrilean a adresat un cuvânt introductiv de bun venit celor 45 de tineri prezenți la cateheză.

Ulterior, a fost susținută cateheza în care s-au prezentat momentele principale ale Anului Bisericesc, menționându-se importanța sărbătorilor numite Praznice Împărătești, în viața creștinilor de astăzi.

Tinerii au fost foarte receptivi la mesajul transmis, având chiar și intervenții cu anumite ocazii pe tot parcursul activității.

Despre atmosfera de sărbătoare și pace duhovnicească ce s-a așternut peste tinerii aflați în catedrala Nașterea Maicii Domnului din Gura Humorului, Dna prof. coordonator Maria Șincari a afirmat:

O zi binecuvântată la Catedrala Nașterea Maicii Domnului din Gura Humorului. De ziua Sfântului Haralambie, grupul de tineret Ecclesia a avut bucuria de a-l asculta, picurând semințe de har în sufletele tinerilor prezenți la activitate, pe d-l consilier eparhial Cristi Hurjui de la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Patruzeci și cinci de tineri de la școlile din oraș, coordonați de către profesorii de religie, au ascultat tâlcuirile legate de sărbătorile împărătești și în special despre Întâmpinarea Domnului și despre tinerețea trăită alături de Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Discreți, în spatele tinerilor, noi, profesorii de religie, simțeam cum domnul profesor îi înălța odată cu el spre tăriile sufletești ale credinței. Câteodată părea că nici nu respirau…atâta liniște, atâta pace! Da, într-adevăr, în biserică e altfel, este un fel special de a-l primi pe Hristos.

Mulțumim domnului consilier Cristi-Gabriel Hurjui! Mulțumim PC Părinte Paroh Mircea Nuțu și părinților slujitori pentru că de fiecare dată ne primesc în catedrală cu multă  dragoste și cu daruri pentru tineri. Doamne, dă să se mai întâmple!

Întâlnirea s-a încheiat printr-un cuvânt de felicitare adresat tinerilor de către Dna prof. Maria Șincari prin care s-a anunțat și data viitoarei întâlniri catehetice. La final, părintele paroh a pregătit tinerilor un mic desert pentru a marca bucuria sufletească a reîntâlnirii noastre.

Nădăjduim că Centrul de Tineret Ecclesia al Catedralei Nașterii Maicii Domnului și Sfinții români din Gura Humorului se va dezvolta frumos în viitor și va crește duhovnicește în folosul Bisericii și al neamului nostru.