A patra ediție a Marșului pentru Viață pe biciclete a tinerilor ATOS

Luna Martie este Luna Pentru Viață.

O tradiție începută în anul 2020 a devenit astăzi un eveniment cunoscut și apreciat. Este unicși atât de inspirat acest eveniment pentru promovarea vieții – darul mare al lui  Dumnezeu pentru noi.

Marșul Pentru Viață pe biciclete a tinerilor ATOS a ajuns la a patra ediție acum în anul 2023.

Ce bine sună: tinerii în slujba vieții!

Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu este „Calea, Adevărul și Viața” (Ioan XIV, 6). Așadar, e mărturisire să aperi, să păstrezi și să promovezi viața. Cu Hristos în suflet, în minte și în inimă, viața noastră are un sens mântuitor, e frumoasă, plină de bucurie și optimism. Viața este o tinerețe continuă pentru că sufletul e vioi, în legătură permanentă cu Dumnezeu, de la care vine „toată darea cea bună și tot darul cel desăvârșit”. Să viețuiești frumos este o artă!

O picătură de viețuire frumoasă pentru om au reușit să transmită tinerii din Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) prin prezența lor energică pe biciclete și prin mesajele inspirate inscripționate pe tricourile lor albe ATOS: „Pentru Viață!”, „Viața e darul lui Dumnezeu!”, „Prețuiește viața!”, „Viața începe în momentul concepției!”, „Trăiește viața frumos!”, „Viața e libertate!”, „Apără viața!”, „Să ne bucurăm de viață!”, „Să cinstim părinții care ne-au dat viață!”.

Pe pista specială pentru biciclete, tinerii au parcurs aproximativ 9 km prin municipiul Suceava. Traseul a fost următorul: Biserica „Sf. Dumitru”, Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, Colegiul Național „Petru Rareș”, Primăria Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare”, Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, B-dul George Enescu tot, Mărășești și Catedrala „Nașterea Domnului”, Palatul Administrativ, pe lângă Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou și apoi Centru pe Esplanadă.

În fața Casei de Cultură, tinerii au realizat o inimă mare făcută cu bicicletele, spre bucuria și admirația trecătorilor care au felicitat inițiativa.

Să apărăm și să prețuim viața!

E vital să se contureze ferm o legislație pentru apărarea pruncului din pântecele mamei. Din prima secundă e ființă vie, cu suflet creat de Dumnezeu!

Mulțumim Bunului Dumnzeu pentru că am ajuns cu toții sănătoși aceste clipe ale vieții! Mulțumim pentru binecuvântare Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților! Mulțumim tinerilor noștri devotați și energici, care au arătat încă o dată că au suflet mare!

                 Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Justinian-Remus A. Cojocar