A patra ediție a campionatului de fotbal între parohii din Protopopiatul Fălticeni

În data de 1 iunie, 2021, de ziua Copilului, în sala de sport a comunei Mălini, a găzduit  a – IV –a ediție la nivelul Protopopiatului Fălticeni, a  campionatului de fotbal între parohii, acțiune dedicată copiilor dornici de a se reîntâlni de la edițiile trecute, și de a petrece o activitate într-un mod  cât mai  plăcut  timpul liber.

Activitatea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, la care au participat 8 echipe conduse de preoții parohi din parohiile ,,Sf. Ilie” – Fălticeni (Pr. Dulgheriu Adrian), Corni – Liteni ( Pr. Chihaia Denis), Siliștea – Dolhasca ( Pr. Agafiței Mihail), Dolhasca ( Pr. Saftiuc Mihail), „Sf. Părinți Ioachim și Ana” din Boroaia ( Pr. Maxim Silviu), Brădățel ( Pr. Filip Daniel), „Sf. Mc. Mercurie și Ecaterina din Rădășeni” ( Pr. Rotar Georgian) și parohia gazdă Suha – Mălini ( Pr. Norocel Pavel și Pr. Bîrsanu Gabriel).

Fiecare echipă a fost alcătuită din 6 jucători plus rezerve, cu vârstele cuprinse între 13 și 17 ani, împărțiți în 2 grupe, în funcție de nivelul vârstei. Competiția s-a dovedit antrenantă și primită cu mult entuziasm datorită faptului că anul trecut nu s-a  organizat din cauza condițiilor sanitare impuse de epidemia de Corona Virus. Un singur turneu s-a desfășurat la începutul anului la Rădășeni cu un număr mai restrâns de participanți ținând cont de restricțiile stării de alertă din acel moment.

Meciurile disputate au fost coordonate de către Dl. Prof. de educație fizică și sport, Ailenei Andrei, fiind destul de disputate și antrenante, cu răsturnări de situație, copiii arătând în spiritul competiției, dorința de câștiga, dând dovadă de mult fair-play, pentru  că însuși competiția s-a numit: ,,Cupa Prieteniei”.

După desfășurarea meciurilor în grupa ,,juniorilor” a câștigat echipa gazdă Suha – Mălini, urmată de echipa din Brădățel și Fălticeni. În grupa mai aprig disputată a „seniorilor”, a ieșit învingătoare pentru a doua oară consecutiv parohia Dolhasca, care a învins echipa clasată de pe locul 2 din Rădășeni, iar pe locul 3 s-au clasat echipele din Siliștea – Dolhasca, Boroaia I și Corni Liteni, care au fost la egalitate de puncte și golaveraj.

La final, fiecare echipă a fost felicitată și răsplătită cu  diplome, cupe și o bine primită gustare, fiecare exprimându-și dorința de a participa la următoarea ediție și activitățile ce vor fi organizare de către Protoieria Fălticeni pe perioada vacanței de vară.

,,Mulțumim Înalt Preasfințitului Calinic pentru susținere și binecuvântare, dar și  preacucernicilor părinți parohi pentru osteneală și implicare în realizarea acestei activități care și-a atins scopul propus, în care am ieșit învingători cu toții, transformând această zi într-o sărbătoare.  Îi cunoaștem foarte bine pe acești copii, care din cauza contextului pandemic, anul trecut nu s-au putut desfășura aceste activități recreative. Ne dorim să revenim la starea de normalitate prin organizarea activitățile pe care le-am coordonat de dinaintea pandemiei noului Coronavirus”, a concluzionat părintele protoiereu, Adrian Dulgheriu.

Pr. Georgian Rotar