A început o nouă sesiune a examenului de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Asolvenții Facultăților de Teologie Ortodoxă, Secția Pastorală, și fii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, susțin în aceste zile examenul de capacitate preoțească, sesiunea de toamnă. Organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, de către Sectoarele Educațional – Teologic și Administrativ – Bisericesc, concursul de titularizare pentru ocuparea unui post clerical vacant a debutat astăzi, 27 septembrie 2021, cu proba scrisă, la care s-au prezentat 12 candidați.

Pentru rezolvarea subiectelor, cei prezenți au avut la dispoziție 3 ore, iar notarea se va face de către comisia de examinare, prezidată de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, pe baza baremului, afișat la ieșirea de la această probă. Afișarea rezultatelor la proba scrisă, depunerea eventualelor contestații și rezolvarea acestora vor avea loc pe 29 septembrie.

Cea de a doua probă a concursului, cea orală, se va desfășura pe 30 septembrie, respectiv 4 octombrie, în baza unei programări individuale a celor ce au fost declarați admiși în urma corectării lucrărilor scrise.

Subiectele și baremul de notare pot fi consultate în documentele anexate.

foto credit: Pr. Ștefan MIHALCEA / Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților