A APĂRUT CALENDARUL CREȘTIN-ORTODOX PE ANUL 2024

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a pus în vânzare Calendarul creștin-ortodox pe Anul 2024 în patru formate: de birou, tip filă (de perete), tip foaie (de perete) și tip agendă.

Conform hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Anul 2024 este consacrat pastorației și îngrijirii bolnavilor, precum și tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți, după cum sugerează și reprezentările iconografice uzitate.

Calendarul creștin-ortodox pe Anul 2024, în cele patru formate, poate fi achiziționat de la pangarele unităților parohiale.

În acest sens, rugăm fiii duhovnicești ai eparhiei să susțină lucrarea Bisericii prin achiziționarea de calendare exclusiv de la pangarele unităților de cult, întrucât „calendarul creștin-ortodox este produsul Bisericii Ortodoxe, nicidecum al vreunei organizații politice; ca atare, dreptul legitim asupra întocmirii, tipăririi și distribuirii acestuia îl are Biserica și numai Biserica. Orice altă ingerință în publicarea calendarului creștin-ortodox, al cărui text nu a fost aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, nu face nimic altceva decât să deruteze, producând confuzie, prin erorile pe care le conține” († Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților). Menționăm faptul că această rugăminte vizează evitarea situațiilor în care credincioșii pot fi fraudați prin achiziționarea de calendare false, al căror conținut nu este conform hotărârilor sinodale, sau prin achiziționarea de calendare la suprapreț.

Preot Constantin-Ciprian Blaga
Consilier eparhial în cadrul Sectorului Editură și Tipografie