30 de ani de la înființarea ASCOR Suceava

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români – filiala Suceava, a avut bucuria de a organiza evenimentul 30 de ani de la înființarea ASCOR Suceava.

Activitatea a debutat prin săvârșirea Sfintei Liturghii la Biserica Înălțarea Sfintei Cruci de către un sobor de preoți, printre care Preacucernicul Părinte Mihai Ciornovalic – îndrumătorul ASCOR Suceava, Preacuviosul Părinte Mina – slujitor al Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou și Preacucernicul Părinte Mircea Cormoș, unul dintre primii îndrumători ai asociației.

La sfârșitul Liturghiei s-a săvârșit și slujba de parastas, în memoria foștilor membri ASCOR care au trecut la viața veșnică.

Evenimentul a continuat la Universitatea Ștefan cel Mare, locul care le-a trezit amintiri celor ce acum ceva timp erau și ei în bancile facultății, reușind să le împărtășească și celor de acum, amintirile și emoțiile trăite de-a lungul studenției în cadrul ASCOR.

Alături de noi am avut bucuria de a-l avea la acest moment aniversitar pe domnul Mihai Dimian – Prorector al Universității Ștefan cel Mare, care ne-a primit și ne-a oferit sprijinul său de-a lungul anilor în cadrul studenției. Cuvântul a fost preluat mai apoi, din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, de către domnul profesor Cristi-Gabriel Hurjui, consilier eparhial al Sectorului de Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață, care a transmis mesajul plin de căldură și susținere al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic. În continuare, ne-au transmis câteva gânduri membrii fondatori ai ASCOR Suceava, părinții îndrumători ai ASCOR Suceava, precum și președinții fiecărei generații de la înființare până în prezent.

După momentul de încheiere, voluntarii vechi si noi, au pornit în pelerinaj spre Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, loc în care aceștia au putut aduce prinos de mulțumire și recunoștință lui Dumnezeu și Sfântului Ioan cel Nou pentru toate momentele frumoase și ajutorul primit în fondarea și menținerea asociației de-a lungul timpului.

Dăm Slavă lui Dumnezeu pentru toate momentele de neuitat petrecute împreună cu cei care au scris istoria ASCOR.

Nicoleta-Denisa Cristinaru – coordonator pe departamentul Relații Publice ASCOR Suceava