2Vezi toate fotografiile

Voluntarii Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), în ultimele luni, alături de persoanele vulnerabile

Din data de 16 martie 2020, ATOS a dus la îndeplinire 171 de solicitări de ajutor din partea persoanelor vulnerabile.

Din cele 171, 79 de cazuri au solicitat achiziționarea de medicamente.

În 26 de cazuri procedura de a intra în posesia medicamentelor a fost mai complexă, necesitând deplasarea voluntarilor la Policlinică și cabinete medicale,  unde au intrat în posesia rețetelor de la medici.

De asemenea, tinerii voluntari ATOS au împărțit aproximativ 1250 de pachete cu alimente persoanelor vârstnice și familiilor necăjite din Suceava; pachetele au fost pregătite de Primăria Municipiului Suceava, prin Direcția de Asistență Socială, de Fondul de Solidaritate „Fii aproape de departe”, de Oastea Domnului Suceava și de donatori.

Pe lângă aceste pachete, aproximativ 400 de cutii cu pizza au fost distribuite, cu ajutorul Fundației „Împreună pentru solidaritate socială” din Piata Neamț, către 150 de familii cu situație materială modestă, familii care au mulți copii, bătrânilor bolnavi și cazurilor sociale din zona Mărășești a orașului Suceava.

Încă de la început, Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) s-a alăturat iniţiativei comunitare Alături la greu, prin care Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor îşi propunea obiective precise pentru ajutorul sistemului medical judeţen şi sprijinul persoanelor vulnerabile în lupta cu noul coronavirus SARS-COV-2.

Adăugați un comentariu