Alături la greu. Ajutăm Suceava!

Pe 1 aprilie 2020, era dat startul iniţiativei comunitare Alături la greu, prin care Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor îşi propunea obiective precise pentru ajutorul sistemului medical judeţen şi sprijinul persoanelor vulnerabile în lupta cu noul coronavirus SARS-COV-2.

       Încă de la începutul campaniei, Alături la greu, care reuneşte voluntari, oameni de suflet, antreprenori şi ONG-uri, îşi propunea: 

I. Să sprijine cadrele medicale din Suceava, prin achiziționarea de:

  1. echipament de protecție (mănuși de unică folosință, măști, ochelari, combinezoane etc.) și dezinfectant;
  2. aparatură medicală specifică (monitoare pentru funcțiile vitale, ventilatoare mecanice, kit-uri de testare etc.);

II. Să sprijine persoanele vulnerabile (bătrâni, bolnavi, persoane fără ajutor) cu hrană și medicamente la domiciliu.

 

Obiectivul financiar principal pentru îndeplinirea celor de mai sus a fost suma ambiţioasă de 100.00 euro.

Anterior setării acestui obiectiv şi demarării campaniei, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a venit în ajutorul Spitalului Judeţean din Suceava prin achiziționarea a două echipamente principale a unei linii de testare pentru COVID-19 şi asigurarea a 2000 de kituri de testare, în valoare de 100.000 euro, bani proveniţi din fonduri proprii.

În mai puțin de două luni, echipa de implementare a iniţiativei a reuşit, cu ajutorul comunităţii, să îndeplinească obiectivul şi să strângă suma propusă. Unitățile medicale care au primit suport sunt: Spitalul Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian" Rădăuți, Spitalul Municipial Fălticeni, Spitalul Municipal Vatra Dornei, Spitalul Municipal Câmpulung, suport ce a fost concretizat astfel:
 

 - A fost achiziţionată aparatură medicală: aparate de monitorizare a funcțiilor vitale, ventilatoare, concentratoare de oxigen, ecograf portabil.

- Personalul medical a beneficiat de echipamente de protecţie: combinezoane, halate, viziere, măști, mănuși, cizme.

- Cu ajutorul voluntarilor, au fost împărţite pachete persoanelor aflate în nevoie.
- Cei din spital s-au bucurat de numeroase binecuvântări (pachete de paști cu pască, cozonaci, plăcinte, alimente, apă.

- În ziua praznicului Izvorul Tămăduirii au fost împărțite sticle de aghiazmă celor aflați în suferință, iar în Duminica Intrării Domnului în Ierusalim pacienții au primit ramuri binecuvântate.

- A fost oferit suport spiritual în Săptămâna Patimilor și în Săptămâna Luminată punând la dispoziție, în format digital, slujba Deniilor și rugăciuni pentru cei de acasă.
 

Procedurile de achiziţii pentru aparatura medicală sunt în curs de finalizare. Sistemul de donaţii online rămâne activ pe site-ul https://alaturilagreu.ro.

Alături la greu, un proiect al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, spijinit de comunitatea suceveană. Împreună Ajutăm Suceava! 

Adăugați un comentariu