Mod cinema

Vizită duhovnicească în Parohia Straja II

Enoriasii din Parohia „Sfinţii Împărați Constantin şi mama sa, Elena” - Straja II, Protopopiatul Rădăuți, împreună cu părintele paroh Constantin Oprea, au organizat un eveniment duhovnicesc în cinstea Sărbătorii „Acoperământul Maicii Domnului”, care este şi hramul paraclisului parohiei.

Acest eveniment se desfăşoară în perioada 26 septembrie - 1 octombrie 2020 şi are în centru icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț, adusă în parohie cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, precum şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuţilor.

Pentru acest eveniment a fost alocat un număr mai mare de zile, astfel încât să fie evitată aglomeraţia şi să se respecte întru totul dispoziţiile impuse de contextul pandemic pe care îl traversăm.

Însoţită de o delegatie de monahi din Mănăstirea Neamţ, cea mai frumoasă icoană bizantină a Maicii Domnului din câte se cunosc – potrivit unor critici de artă –  a poposit la Straja în seara zilei de 26 septembrie 2020, fiind aşteptată cu multă emoţie de credincioşii din comunitate şi de un sobor de preoţi şi diaconi. Din partea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a fost delegat lectorul universitar dr. în istorie, arhid. Vasile Demciuc.

Sfânta icoană a fost aşezată cu toată cinstea cuvenită într-un spaţiu special amenajat în biserică, împodobit cu flori. Slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului şi Vecernia cu Litie au încheiat primirea sfintei icoane.

Toate zilele închinate acestui eveniment sunt marcate de săvârşirea Sfintei Liturghii şi de citirea de acatiste şi paraclise în cinstea Maicii Domnului, credincioşii fiind îndemnaţi să vină în pelerinaj pentru închinare şi binecuvântare.

În ziua hramului paraclisului parohiei, 1 octombrie 2020, după săvârşirea Acatistului Acoperământului Maicii Domnului şi a Sfintei Liturghii, delegaţia de monahi va duce sfânta icoană înapoi la Mănăstirea Neamţ.

Adăugați un comentariu